UKRAYNA DIŞİŞLERİ BAKANI YARDIMCISI EMİNE CEPPAR, VİYANA'DA TEMASLARDA BULUNDU

UKRAYNA DIŞİŞLERİ BAKANI YARDIMCISI EMİNE CEPPAR, VİYANA'DA TEMASLARDA BULUNDU
07 Ekim 2020 - 22:51

Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Emine Ceppar, Viyana ziyareti kapsamında Rus işgali altındaki Kırım’daki insan hakları ihlallerini görüştüğü bir dizi temas gerçekleşti.

Çalışma ziyareti kapsamında Viyana’da bulunan Ukrayna Dışişleri Bakanı Yardımcısı Emine Ceppar, 7 Ekim 2020 tarihinde Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT), UNESCO ve Avusturya Dışişleri Bakanlığı temsilcileriyle bir araya geldi.

Sosyal medya üzerinden temaslarına ilişkin açıklama yapan Emine Ceppar, AGİT Daimi Konseyi Temsilci Yardımcısı Erida Dobrushi ve AGİT Genel Sekreter Vekili Tuula Yrjölä ile görüştüğünü bildirdi. Ceppar görüşmeler kapsamında, Kırım’daki insan hakları durumunun ve AGİT’in yarımadada gözlem yapması konusunun ele alındığını ifade etti.

“BATI ORTAKLARIMIZIN DİKKATİNİ, KIRIM’A GÖZLEM MİSYONU GÖNDERİLMESİ KONUSUNA ÇEKMELİYİZ”

Ceppar, söz konusu sosyal medya paylaşımında şu değerlendirmeleri yaptı:

“İnsan hak ve özgürlüklerine uyulmasını sağlamak için önemli bir uluslararası araç olan AGİT Gözlem Misyonunun Ukrayna’daki çalışmaları ayrı olarak ele alındı… (Rusya’nın) Donbas ve Kırım’daki yasa dışı silahlı grupları Gözlem Misyonunun çalışmalarını her şekilde engelliyor. Bu yüzden Batılı ortakların dikkatini, bu soruna çekmek son derece önemlidir. Bu özellikle Kırım için çok önemli. Gözlem misyonunun, Ukrayna’ya ait ve şu an işgal altında bulunan yarımadasına erişimini sağlamak için yapılan çalışmalarının, yeniden canlandırması yönünde daha fazla adım atılmasını umuyorum.”

UNESCO TEMSİLCİSİYLE GÖRÜŞME YAPILDI

Bununla birlikte UNESCO Avusturya Ulusal Komisyonu Başkanı Florian Meixner ile bir araya gelen Ceppar, Ukrayna’nın Donbas ve Kırım’daki kültür mirası anıtları koruma konusunda yaşadığı sorunları anlattı.

AVUSTURYA DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI, RUSYA’NIN İNSAN HAKLARI İHLALLERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ

Ceppar ayrıca, Avusturya Dışişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Büyükelçi Peter Launsky-Tieffentha ile görüştüğünü bildirdi. Ukrayna Dışişleri Bakanı Yardımcısı, “Kırım ve Donbas ayrıca Rusya’nın kaba uluslararası insancıl hukuku ihlalleri ve işgal altındaki yarımadada yaşayan ve zulme uğrayan Ukrayna vatandaşları ve Kırım Tatarlarının hak ve özgürlüklerinin ihmal edilmesi hakkında  konuştuk.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Kırım Haber Ajansı - QHA


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum