#TürkiyeSeninleAzerbaycan

Azerbaycan Ermenistan hattındaki çatışmalarda 12 Azeri askeri şehit oldu, 100 Ermeni askeri de öldürüldü. Azerbaycan'ın, Ermeni işgali altındaki bölgeleri geri alması üzerine tüm dünyada Azerbaycan'a destek yağdı. Twitter kullanıcıları #TürkiyeSeninleAzerbaycan hashtag'iyle desteklerini ilettiler.

#TürkiyeSeninleAzerbaycan
02 Nisan 2016 - 20:47 - Güncelleme: 02 Nisan 2016 - 20:52

Azerbaycan-Ermenistan hattında çatışmalarda 12 asker Azeri askeri şehit oldu. Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ''Çatışmalarda 12 askerimiz şehit oldu, 100'den fazla Ermeni askeri öldürüldü" denildi.

Azerbaycan'ın işgal altındaki Dağlık Karabağ'daki bazı bölgeleri geri alması üzerine tüm dünyadan destek yağdı. Twitter kullanıcıları #TürkiyeSeninleAzerbaycan hashtag'iyle desteklerini ilettiler. Hashtag Twitter'da kısa sürede dünya listesinde en tepeye yerleşti. 

100 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

Cephe hattında Ağdere, Terter, Ağdam, Hocavend ve Fuzuli bölgelerinde şiddetli çatışmaların yaşandığı açıklandı. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermeni işgali altındaki bazı stratejik bölgeleri geri aldığını ve çatışmalarda Ermeni ordusuna ait 6 tank ve 15 topun imha edildiğini, öldürülen düşman askeri sayısının 100'den fazla olduğunu duyurdu. Öte yandan Ermenistan Savunma Bakanlığı ise, her iki taraftan da kayıplar olduğunu bildirdi. Ermeni yetkililer, bir Azeri helikopterin vurulduğunu da iddia ediyor.

karar gaz

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum