Türkiye, Katar ve Suudi Arabistan arasındaki sınırlar açılıyor

Türkiye, Katar ve Suudi Arabistan arasındaki sınırların açılmasını memnuniyetle karşılanıyor.

Türkiye, Katar ve Suudi Arabistan arasındaki sınırlar açılıyor
05 Ocak 2021 - 11:02 - Güncelleme: 05 Ocak 2021 - 19:07

Türk Dışişleri Bakanlığı, Katar ve Suudi Arabistan'ın iki ülke arasında kara, deniz ve hava sınırlarını açma kararından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Dışişleri bakanlığından yapılan açıklamada Anadolu'nun haberine göre, "Katar ile Suudi Arabistan arasındaki kara, deniz ve hava sınırlarının açılması konusunda bugün varılan anlaşmayı memnuniyetle karşılıyoruz.
Türk Dışişleri Bakanlığı, "Bu olay, Basra Körfezi bölgesinde 2017 yılının Haziran ayından bu yana devam eden çatışmanın çözümüne yönelik önemli bir adımdır" dedi.
Bakanlık, Kuveyt'in bir anlaşmaya varmadaki rolüne övgüde bulunurken, krizi çözmek için arabuluculuk çabalarına katkıda bulunan "uluslararası aktörleri" de memnuniyetle karşıladı.
Bakanlık, "ülkelerin egemenliğine karşılıklı saygı" temelinde, Basra Körfezi'ndeki farklılıkların "kapsamlı ve kalıcı" çözümü için umudunu dile getirdi.
Ankara ayrıca Katar'a karşı kalan yaptırımların erken kaldırılması çağrısında bulundu.
Bildiride, “Körfez İşbirliği Konseyi'nin stratejik ortağı olan ve Körfez bölgesinin güvenlik ve istikrarına büyük önem veren ülkemiz, bu yöndeki tüm çabaları desteklemeye devam edecektir” denildi.

Kaynak:https://www.musavat.com/ru/news/turciya-privetstvuet-otkrytie-granic-mezhdu-katarom-i-saudovskoj-araviej_767725.html


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum