Türkiye'den düşen uçak faciasının ardından Endonezya'ya taziye mesajı

Türkiye'den düşen uçak faciasının ardından Endonezya'ya taziye mesajı
10 Ocak 2021 - 20:39

Türkiye, Endonezya’da düşen uçakta hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayımladı. Mesajda uçak faciasının üzüntüyle öğrenildiği belirtilerek, “Dost ve kardeş Endonezya halkının acısını paylaşıyor, bu elim kazada yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, acılı yakınlarına başsağlığı diliyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Endonezya’nın başkenti Cakarta’dan dün havalanan Sriwijaya Air’a ait Boeing 737-500 tipi yolcu uçağı radardan kayboldu. Endonezya medyasının aktardığına göre uçak Batı Kalimantan bölgesindeki Pontianak’a gitmek üzere Cakarta’dan havalandı. Uçaktaki 56’sı yolcu, ikisi pilot ve dördü kabin ekibi olmak üzere toplam 62 kişi hayatını kaybetti. Yolculardan üçünün bebek, yedisinin ise çocuk olduğu bildirildi. Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Endonezya’da dün düşen uçakta hayatını kaybedenler için aynı gün bir taziye mesajıyayımladı.

Bakanlığın açıklamasında, Endonezya’nın başkenti Cakarta’dan Pontianak kentine hareket eden bir yolcu uçağının kalkıştan kısa bir süre sonra düştüğü ve bu olayda 60’tan fazla kişinin yaşamını yitirdiğinin büyük üzüntüyle öğrenildiği ifade edildi.
Açıklamada, “Dost ve kardeş Endonezya halkının acısını paylaşıyor, bu elim kazada yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, acılı yakınlarına başsağlığı diliyoruz.” denildi.

Qırım Haber Ajansı


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum