Türkistan'da okul çocukları sarayı çalışmaya başladı

Okul Çocukları Sarayı'nın olanaklarını tanımak için Türkistan'da açık kapı günü düzenlendi. Bu, MIA "Kazinform" tarafından Türkistan bölgesinin akimatının basın servisine atıfta bulunarak bildirildi.

Türkistan'da okul çocukları sarayı çalışmaya başladı
27 Ocak 2021 - 19:53 - Güncelleme: 27 Ocak 2021 - 20:43

TÜRKİSTAN. KAZINFORM - 

Çevrelerin liderleri, deneyimli öğretmenler çocukları çeşitli yönelimlere sahip stüdyoların ve çevrelerin çalışmalarını tanıdı.

Sarayda, okul çocukları için yaratıcı yeteneklerin geliştirilmesi ve boş zamanların organizasyonu için tüm koşullar yaratılmıştır. Çocuklar için yaklaşık 60 daire var.

Bunların arasında Teknopark, Sana IT merkezi, Sanat Merkezi (resim, el sanatları, mücevher, heykel ve seramik, deri işleri) ve bir dil eğitim merkezi (beş yabancı dil) bulunmaktadır. Bilim merkezi, öğrencileri Cumhuriyet Fizik ve Matematik Okulu, Eğitim İnovasyonu Lisesi, Nazarbayev Fikir Okulları ve "Daryn" okuluna kabul edilmeye hazırlar. Yaratıcı merkez (vokal, oyunculuk, hiciv sanatı, dans, geleneksel şarkı söyleme, çalgı çalma), satranç, çocuk TV gazeteciliği, animasyon, fotoğraf ve video düzenleme.

Ayrıca 1000'den fazla öğrenci ek eğitim alma olanağına sahiptir. Yetim ve ebeveyn bakımından yoksun kalan çocuklar için eğitim ücretsizdir. Büyük ailelerden gelen öğrenciler için avantajlar sağlanmaktadır. Yeni okul çocukları sarayının inşaatının Samruk-Kazyna Ulusal Refah Fonu tarafından yapıldığını hatırlatalım. Nesnenin alanı 12 bin metrekaredir. metre. Bina modern gereksinimlere uygun olarak donatılmıştır.

 

Kaynak: https://www.inform.kz/ru/dvorec-shkol-nikov-nachal-rabotat-v-turkestane_a3746094

 


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum