Türk Ocakları Manisa Şehzadeler Şubesinde "Gençler Konuşuyor" Konferansı Düzenlendi.

 Türk Ocakları Manisa Şehzadeler Şubesinde "Gençler Konuşuyor" Konferansı Düzenlendi.
08 Mart 2019 - 19:50

Türk Ocakları Manisa Şehzadeler Şubesinde "Gençler Konuşuyor" Konferansı Düzenlendi. 

GENÇLER KONUŞUYOR

Türk Ocakları Şehzadeler Şubesinin 7 Mart 2019 Perşembe sohbetinde söz gençlerin oldu. “Gençler Konuşuyor” başlığı altındaki sohbete; Şeyma Yalçın, Oktay Yıldırım, Hüseyin Yılmaz ile Furkan Vural katıldı.


Türk Ocakları Şehzadeler Şube başkanı Ferhat Berber sohbet öncesinde söz alarak, Regaip Kandili ve üç ayların başlaması dolayısıyla iyi dilek ve temennilerini iletti.


İlk konuşmacı Şeyma Yalçın, “İstiklâl Marşı” hakkında bilgiler verdi. İstiklâl Marşı yazdırma ihtiyacı, yarışmanın açılması, Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı şiirin birinci olması ve millî marş olarak kabul edilmesi ve bestelenmesiyle ilgili süreci anlattı. Ayrıca, millî marşımızda öne çıkan kavramlarla ilgili açıklamalarda bulundu.


Oktay Yıldırım, millî marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy hakkında konuştu. Yıldırım, Mehmet Akif Ersoy’un doğumu, ailesi, okul hayatı ve çalışma hayatı hakkında açıklamalar yaparak, İstiklâl Savaşı’nda hizmetlere, yurdumuzun değişik yerlerinde verdiği vaazlar ve bu vaazların meydana getirdiği etkiye dikkat çekti.
Türk tarihinde çok mühim bir yere sahip Çanakkale Savaşları ise, Hüseyin Yılmaz tarafından anlatıldı. Yılmaz, savaş öncesi gelişmeleri anlatarak başladığı konuşmasını, mücadelemiz hakkında detaylı bilgiler vererek sürdürdü. Zaferin önemine dikkat çeken Hüseyin Yılmaz, bu savaşın yurdumuz hakkında kötü emel besleyenlerin bütün planlarını bozduğunu ve dengeleri değiştirdiğini söyledi.


“Gençler Konuşuyor” programının son konuşmacısı Furkan Vural ise, 1952 yılına kadar anma törenlerinde hatırladığımız daha sonra unutup tekrar gündeme getirdiğimiz Kut’ül Emare Savaşı’nı ve zaferini anlattı. Savaşın yapıldığı coğrafyanın önemini ve bu bölgedeki İngiliz emellerini örneklerle açıklayarak sınırlı imkânlarla elde edilen zaferin önemine dikkat çekti.


Program bitiminde genç sohbet konuklarımızın katılım belgeleri ve plaketleri ; Türk Ocakları Şehzadeler Şubesi başkanı Ferhat Berber, yönetim kurulu üyeleri; Hüseyin Tunçay, Orhan Haşim Elmalı ile Erhan Doğan tarafından verildi.

https://www.facebook.com/T%C3%BCrk-Ocaklar%C4%B1-Manisa-%C5%9Eehzadeler-%C5%9Eubesi-176314386447246/


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum