Türk insansız hava araçları üzerine bir analiz

Analist: "Türk insansız hava araçları yerine Azerbaycan havacılığı kullansaydı ..."

Türk insansız hava araçları üzerine bir analiz
06 Ocak 2021 - 10:16 - Güncelleme: 06 Ocak 2021 - 15:29

Suriye'deki Türk insansız hava araçları Bayraktar TB-2 ve Anka-S, ağırlıklı olarak Rus üretiminin hava savunmasını (SEAD) bastırma ve hava savunmasını (DEAD) yok etme görevlerini yerine getirdi. Defenseworld.net, tipik olarak bu görevin dördüncü nesil F-16 uçağına atandığını yazıyor.
İHA'nın hava savunmasını (hem SEAD hem de DEAD) kırmanın bir yolu olarak ilk çıkışı, Türk ordusunun Suriye hükümetinin güçlerine karşı düzenlediği bir sınır saldırısı olan Bahar Kalkanı Operasyonu sırasında gerçekleşti. Analist Hakan Kılıç, operasyonun 33 Türk askeri personelinin hayatını kaybettiği saldırıya tepki olarak 27 Şubat 2020'de başladığını söyledi. Bu günlerde Ankara ilk kez savaşçıların, savaş drone'larının ve elektronik harp sistemlerinin eylemlerini başarıyla koordine etti.
Kylych'e göre, F-16'nın rolü, Beşar Esad ordusunun orta ve uzun menzilli havadan havaya füzeler (BVRAAV) ile donatılmış uçaklarının önünü kesmeye indirgenmişti. Özellikle iki Suriyeli Su-24'ü ve bir savaş eğitimi L-39'u düşürdüler.
Hava savunma sisteminin bastırılması, dronlarla savaşmak için emanet edildi. Uzman, Rus üretiminin Suriye hava savunma sistemlerinin çoğunu yok edenlerin onlar olduğunu söyledi (hangi komplekslerin söz konusu olduğunu belirtmeden).
Bayraktarov'un en güzel saati 2020 sonbaharında Dağlık Karabağ'daki savaş sırasında geldi. 44 gün süren çatışmalarda Ermeni tarafının 185 tank dahil toplam 4.8 milyar dolarlık silah kaybettiği bildirildi. Kılıç'a göre, "Azerbaycan hava savunma sistemlerini (S-300 dahil) yok etmek için Türk insansız hava araçları yerine uçak ve İsrail kamikaze insansız hava araçları kullanırsa, önemli kayıplara uğrayacaktır."
Bayraktar TB2'nin de fırlatıcı üzerinde bir R-17 (NATO sınıfı Scud-B) roketini imha ettiği bildirildi. Kylych, bunun savaş tarihinde bir drone tarafından imha edilen ilk balistik füze tesisi olduğunu söyledi.
Uzman, savaşçıların tamamen İHA'ların yerini alması ihtimali olup olmadığı sorulduğunda, “Son beş yıl içinde çok sayıda insansız hava aracı üretilmeye başlandığında, terör örgütleriyle değil, devletle savaşacaktık, daha azını göreceğiz. dronlar ve daha fazla savaşçı. "
Uzman, yakın gelecekte insansız hava araçlarının elektronik savaş uçaklarının yerini alabileceğine ve insanlı uçakların bombaların yanı sıra anti-radar ve seyir füzeleri taşıyacağına inanıyor. Hava üstünlüğü elde edilirse, dronlar normalde uçak tarafından gerçekleştirilen neredeyse tüm görevleri yerine getirebilir.

Kaynak:https://www.musavat.com/ru/news/analitik-esli-by-azerbajdzhan-ispolzoval-aviaciyu-vmesto-tureckih-dronov_767921.html


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum