Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Gürer GÜLSEVİN, "Türkçenin Yabancı Dil Olarak Öğretimi Paneli"ne Katıldı.

Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Gürer GÜLSEVİN, "Türkçenin Yabancı Dil Olarak Öğretimi Paneli"ne Katıldı.
07 Şubat 2021 - 14:05

  Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Gürer GÜLSEVİN, 5 Şubat 2021 Cuma günü Yıldız Teknik Üniversitesi SOSYOPARK Disiplinlerarası Türkçe Çalışmaları Grubu tarafından “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” faaliyetleri kapsamında düzenlenen “Türkçenin Yabancı Dil Olarak Öğretimi Paneli”ne katıldı.

   Yıldırım Beyazıt Üniversitesinden Dr. Yusuf GÜNAYDIN’ın yönetimde gerçekleşen panelin açış konuşmasını, DATÇAG Koordinatörü Prof. Dr. Ali Fuat ARICI yaptı. Panelin konuşmacıları arasında Prof. Dr. Gürer GÜLSEVİN’in yanı sıra, Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref ATEŞ, Yıldız Teknik Üniversitesi SOSYOPARK Müdürü Prof. Dr. Mehmet Akif OKUR ve Gazi Üniversitesi TÖMER Müdürü Prof. Dr. Nezir TEMUR yer aldı.

   Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Gürer GÜLSEVİN panelde “Türkçe Öğretiminin Tarihî Seyri” başlıklı bir konuşma yaptı. GÜLSEVİN konuşmasında, Türkçe öğretimini tarihî bir bakış açısıyla değerlendirdi. Prof. Dr. GÜLSEVİN, yabancı dil öğrenme ve öğretme süreciyle ilgili bilgiler aktararak Türkçe öğretimi faaliyetlerinin bu iki genel başlık altında ilerlediğini kaydetti.

   GÜLSEVİN yaptığı konuşmada, Türkçenin yabancı dil olarak öğretiminde bilinen ilk eser Dîvânu Lugâti’t-Türk ve bu amaçla yazılan diğer önemli kaynaklardan da söz etti. Prof. Dr. GÜLSEVİN, Türkoloji araştırmaları için bir hazine değerindeki Dîvânu Lugâti’t-Türk’ten yola çıkarak dili kültür unsurlarıyla birlikte öğrenmenin ve öğretmenin önemini vurguladı.

   Prof. Dr. GÜLSEVİN, ayrıca, tarihî süreçte yabancıların da kendi içlerinde Türkçe öğrenmek için eserler yazıp çeşitli çalışmalar yaparak Türkçe öğrenmeye yöneldiklerini ifade etti.

   Panelin sonunda, konuşmacılar katılımcılardan gelen soruları cevapladı.

Kaynak: https://www.tdk.gov.tr/


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum