"Telafer'in geleceğine Türkmenler karar verir"

ITC Yürütme Kurulu Musul, Telafer ve Erbil üyeleri ile bir araya gelen Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşat Salihi, Türkmenlerin sorunlarıyla ilgili toplantı yaptı. Toplantının ardından Telafer'in geleceğiyle ilgili bildiri yayınlandı.

 "Telafer'in geleceğine Türkmenler karar verir"
21 Kasım 2016 - 19:34

Irak Türkmen Cephesi, bölücü projeleri reddettiğine ve Telafer’in geleceğine Telafer halkının karar vereceğine yönelik bir bildiri yayınladı.

Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşat Salihi, ITC Yürütme Kurulu Musul, Telafer ve Erbil üyeleri ile bir araya geldi. Toplantı sonunda çıkan bildiri yayınlandı.

Irak Türkmen Cephesi Başkanlığının yaptığı yazılı açıklamada;

 “Telafer’in geleceğine halk tarafından karar verilmedir. Göçmenlerin bir an önce evlerine dönmeleri, Türkmenlerin coğrafyasının IŞİD’den korunması için barış ile güvenlik  sağlanmalı ve derhal toplumsal barış başlatılmalıdır. Ayrıca Merkezi Hükümete çağrı yapılarak, Telafer halkının mezhepsel ve etnik bölücülük projeleri reddettiklerini ve topraklarını korumaya hazır olduğu bildirilmelidir.

2004 yılından beri Irak Türkmen Cephesinin savunduğu projeler mezhebe dayanan projeler değil, Telafer’den Mendili’ye uzanan Türkmen milli projeleridir. Tüm Türkmen bölgelerinin mezhepsel ve etniksel görüşlerine bakmaksızın insani yardımları yaptık ve destek verdik.

Telafer’de yaşanan mezhep çatışması, IŞİD tarafından da hedef alındı ve halk bölünmeye ve göç ettirmeye çalışıldı. Irak Türkmen Cephesi, Uluslararası toplum adına IŞİD ile savaşan ve mücadele eden tüm güvenlik güçlerine teşekkür ediyor” denildi.

Kaynak: yeniçağ gaz

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum