TBMM'DEN IRAK VE SURİYE TEZKERESİNE ONAY

TBMM'DEN IRAK VE SURİYE TEZKERESİNE ONAY
07 Ekim 2020 - 22:47

TBMM Genel Kurulu’nda, Suriye ve Kuzey Irak’a asker gönderilen askerlerin görev süresinin 1 yıl daha uzatılmasını öngören Cumhurbaşkanlığı tezkeresi görüşülerek kabul edildi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi, 7 Ekim 2020 tarihinde yapılan oturumda, Cumhurbaşkanlığı tezkeresini görüştü.
Anayasanın 92. maddesine göre 3/1324 esas numaralı Irak ve Suriye’ye asker göndermeye ilişkin yetkinin uzatılmasına dair Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, görüşmelerin tamamlanmasının ardından oylandı. Normal süresi 30 Ekim’de dolan Irak-Suriye tezkeresinin süresi 1 yıl daha uzatıldı.

TÜRK ASKERİNİN SINIR ÖTESİ OPERASYONLARINA TBMM’DEN ONAY

Sınır ötesi operasyonlara onay veren tezkerenin gerekçesinde şu ifadeler yer aldı:

“Suriye’de sınırımıza mücavir alanlarda, PKK/PYD- YPG ve DEAŞ başta olmak üzere, mevcudiyetini sürdüren terör örgütleri ülkemize yönelik eylemlerini sürdürmektedir. PKK-YPG-PYD Fırat’ın doğusunda bölücü gündemine hız vermiştir. Harekat alanlarımızda tesis edilen sükunat ve istikrarı korumak amacıyla meşru ulusal güvenlik çıkarlarımız doğrultusunda önlemler alınmaktadır. İdlib’de, Astana süreci çerçevesinde istikrar ve güvenliğin tesisine  yönelik faaliyetlerimizi hedef alan risk ve tehditler devam etmektedir. Bütün bu gelişmeler çerçevesinde, terör ile Irak ve Suriye’nin toprak bütünlüğünü bozmaya ve sahada gayrimeşru oldubittiler oluşturmaya yönelik, milli güvenliğimize tehlike oluşturabilecek her türlü risk, tehdit ve eyleme karşı, uluslararası hukuktan doğan haklarımız doğrultusunda gerekli önlemlerin alınması milli güvenliğimiz açısından hayati önem arz etmektedir.”

TBMM’DEN BM’NİN MALİ VE ORTA AFRİKA CUMHURİYETİ’NDEKİ MİSYONU KATILIMA ONAY

Öte yandan, bugün TBMM Genel Kurulu, Birlemiş Milletler’in (BM) Mali ve Orta Afrika Cumhuriyeti’nde icra ettiği harekat ve misyonlara Türkiye’nin katılımına ilişkin, asker gönderme yetkisi veren Cumhurbaşkanlığı tezkeresinin süresini de bir yıl uzatma kararı aldı.

Kaynak: Kırım Haber Ajansı - QHA


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum