"Sırada Menbiç ve Rakka var"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit düşen Erol Olçok'un adının verildiği SGK Maltepe Şehit Erol Olçok Kampüsü'nün dün açılışını yaptı.

"Sırada Menbiç ve Rakka var"
25 Aralık 2016 - 17:32

 

 ÖSO TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİL: O olaydan sonra artık "Durmak yok" dedik. Önce Cerablus'a girdik. Ardından El Rai'ye girdik. 'yla () yola devam ettik. Şimdi birileri "ÖSO terör örgütü" diyor. ÖSO Suriye'nin içindeki ılımlı muhaliflerin ta kendisi. Terör örgütüyle alakası yok. Tam bir direniş hareketidir.
 MÜSAADE ETMEYİZ: Yürüttüğümüz bu mücadelede "Terörden arındırılmış bir güvenli bölge yapmamız lazım" dedim Kuzey Suriye'de yeni bir devlet kurulmasına müsaade etmeyeceğiz bu böyle biline. Kimse gelip de oradan Kilis'i Gaziantep'i Şanlıurfa'yı artık tehdit edemez.
 SIRADA MENBİÇ VE RAKKA: Üçüncüsü neydi hatırlayın, "Uçuşa yasak bölge." 20 Ocak'ta Amerika'da yeni yönetim işbaşı yapıyor. Onlarla da konuşacağız. Şu anda Halep'te 45 bin kardeşimizi kurtardık. Dün akşam Sayın Putin'le bir görüşmem oldu. Bizlere teşekkürü oldu. Dediler ki "Bu insanların kurtuluşunda kararlılığınız olmasaydı, el ele vermeseydik, bu süreci bu şekilde bitiremezdik." Şimdi  var. Amerika'yla eğer burada da yeni dönemde el ele verebilirsek  var.
 EL BAB: El Bab dört bir yanından kuşatılmış vaziyette. İnşallah orada da işimiz bitti bitiyor. Oraya asıl sahipleri gelip yerleşecek. Nerede bir zulüm varsa, zulmün olduğu yerde biz varız. Hint Yarımadası'na bizim ecdadımız keyfinden dolayı mı gitti? Bugün on binlerce kilometreden buraya gelenler niye geliyor? Bu soruları sorun kendinize.
 GÜÇLÜ OLACAĞIZ: Bugün Suriye'de varsak, güçlü devlet olduğumuz için varız. Ve olacağız. Dilleri zehir kusan, yürekleri kin bağlamış bu tiplere diyoruz ki "Gölge etmeyin, başka ihsan istemez." Milletimiz emin osun ki, bugün yaptığımız fedakarlıkların karşılığını yarın çok daha büyük hedeflere ulaşacak güce kuvvete kavuşarak inşallah alacağız. Yeter ki bir olalım, iri olalım.  sabah agz.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum