Şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın, vefatının 4. yılında kabri başında anıldı

Batman’ın Kozluk ilçesinde PKK’lı teröristlerin saldırısı sonucu 22 yaşında şehit olan müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın, vefatının 4. yılında Çorum’un Osmancık ilçesindeki kabri başında anıldı. Şehit öğretmenin adı yaşatılmaya devam ediyor.

Şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın, vefatının 4. yılında kabri başında anıldı
09 Haziran 2021 - 18:08

Müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın, 4 yıl önce ilk görev yeri Kozluk’ta 7 aylık öğretmenken 9 Haziran’da karne dağıttıktan sonra evine dönüş yolunda Belediye Başkanı Veysi Işık’ın aracına PKK’lı teröristlerce açılan ateş sonucu şehit oldu. 22 yaşındaki şehit öğretmen Yalçın, memleketi Çorum’un Osmancık ilçesindeki kabri başında anıldı.

Anma törenine babası Sadık Yalçın, Osmancık Kaymakamı Ayhan Akpay, Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Kodek, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yahya Çoban katıldı. AA’da bugün yer alan habere göre Baba Sadık Yalçın gazetecilere, kızı Aybüke’den ayrı 4 yıl geçirdiğini ifade ederek, “Bu acının tarifi gerçekten zor. Sebep olanların Allah belasını versin. Bugün yumuşak bir ifade kullanmak istemiyorum.” diye konuştu.

ŞEHİT AYBÜKE ÖĞRETMENİN İSMİ YAŞATILIYOR

Baba Sadık Yalçın, ailesi olarak Aybüke’nin isminin çeşitli yerlere verilmesini talep etmedikleri halde birçok yerde isminin yaşatıldığını anlatarak, “Devletimizin kurumları, yerel yönetimler kendi bakış açıları doğrultusunda çocuklarımızın isimlerini parklara, kültür merkezlerine, birimlere veriyorlar. Bu da ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ sözünün anlamı olsa gerek.” dedi.

Terör saldırısında evladını kaybeden bir baba olarak Türkiye’nin terörle mücadelesine katkı sunan herkese teşekkür eden Yalçın, “Silahlı kuvvetler birimlerine, askerlerimize, güvenlik güçlerimize, polislerimize, Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere İçişleri Bakanımıza, Türkmen beyi Sayın Devlet Bahçeli beye, Kılıçdaroğlu’na, ülkesini seven diğer siyasi partilere ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

İlgili haber: KKTC’de şehit öğretmen Aybüke Yalçın, Mağusa Limanı eseriyle anıldı

Yalçın, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda çok şehit verildiğini anımsatarak sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu nedenle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimize Allah rahmet eylesin, mekanları cennet olsun. Burada barınmanın bir bedeli var ve biz bunu fazlasıyla ödüyoruz. Ödemeye de devam edeceğiz gibi görünüyor ama Türk milletini dünyanın hiçbir gücü yıldıramaz. Bin yıl, 2 bin yıl, 3 bin yıl değil, ilelebet buradayız. Dünya ne zaman yıkılırsa o zaman Cenabıhakk’ın huzuruna çıkarız.”

Çorum haberleri Aybüke Yalçın şehadetinin dördüncü yılında anılacak - 09 Haziran 2021

ŞEHİT ÖĞRETMEN ŞENAY AYBÜKE YALÇIN KİMDİR?

Müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın, 4 yıl önce ilk görev yeri olan Batman’ın Kozluk ilçesinde karne dağıttıktan sonra evine döndüğü sırada, Belediye Başkanı Veysi Işık’ın aracına PKK’lı teröristlerce açılan ateş sonucu şehit oldu. Şehit öğretmenin babasının, şehit öğretmen anısına yayımlanan bir videoda yer verilen ifadelerine göre Aybüke öğretmenin ismini Ermeni ve Rus saldırıları sonucu hayatını kaybeden Aybüke adındaki Azerbaycanlı bir çocuğu anlatan filmden aldığı biliniyor.

Kırım Haber Ajansı - QHA
Ayyıldız Huri Kaptan
09 Haziran 2021, 17:20

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum