OHAL ilan edildi

Türkiye’de 3 ay süreyle olağanüstü hal ilan edilmesini kararlaştırdık" dedi. Erdoğan’ın açıkladığı 3 aylık OHAL kararı 02:00 sularında Resmi Gazete'de yayınlandı.

OHAL ilan edildi
21 Temmuz 2016 - 09:04

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da Milli Güvenlik Kurulu ve ardından yapılan Bakanlar Kurulu toplantısından sonra yaptığı açıklamada, 3 ay süreyle olağanüstü hal ilan edildiğini açıkladı.

Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, darbe girişiminde bulunanların açtıkları ateş sonucu 246 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 1536 kişinin de yaralandığını söyledi. Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:
"Ülkemiz tarihinde ilk defa bir silahlı darbe girişimi milletin bizzat kendisi tarafından akamete uğratılmıştır. Türkiye demokrasi ve hukuk devletine olan bağlılığını vatandaşların canı pahasına ispat etmiştir. Darbe girişimde bulunanların açtıkları ateş sonucu sivil vatandaşlarımızdan polislerimizden ve askerlerimizden şu an itibariyle 246 masum insan hayatını kaybetmiş, 1536 masum vatandaşımız da yaralanmıştır. Bu vesileyle tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet yakınlarına ve milletimize başsağlıığı diliyorum."

hürriyet gaz

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum