Nazi'ye Türk tokadı..

Almanya, FETÖ’ye destek verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gurbetçilere seslenmesini engelledi. Buna rağmen 100 bin Türk, Köln’ü inletti: Dik dur eğilme, bu millet seninle!..

Nazi'ye Türk tokadı..
01 Ağustos 2016 - 09:53

Fethullahçı Terör Örgütü 15 Temmuz'da darbe girişiminde bulundu. Ancak Türk halkı darbecileri püskürttü. Milli iradeye sahip çıktı. Tüm yurtta demokrasi nöbetleri başladı. Avrupa'da yaşayan gurbetçiler de harekete geçti. Avrupa'nın farklı ülkelerinde yaşayan Türkler 'darbeye hayır' demek için dün Almanya'nın Köln kentine akın etti. Darbeye Karşı Demokrasi Platformu'nun düzenlediği mitinge 100 bin kişi katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan mitinge telekonferans yöntemiyle bağlanıp kurulacak dev ekrandan halka hitap edecekti. Ancak Alman mahkemeleri 'güvenlik gerekçesiyle' bu bağlantıya izin vermedi. Yıllardır teröre destek veren ama kendi yaptığı yanlışları ısrarla görmezden gelen 'nın bu tavrı tepki çekti. Sudan sebeplerle sürekli Türkiye'ye demokrasi dersi vermeye çalışan Almanya'nın hiçbir somut sebep göstermeden seçilmiş Türkiye Cumhurbaşkanı için sansür uygulaması ve adeta darbeci cuntaya destek vermesi gurbetçileri de kızdırdı.

ERDOĞAN'I PROTESTOYA İZİN VERDİLER
Mitingin gerçekleştirilmemesi için her türlü zorluğu çıkaran Almanya'nın bu Nazi zihniyetindeki tutumuna rağmen yağmur altında gerçekleşen mitinge yaklaşık 100 bin kişi katıldı. Meydanı Türk bayrakları ile dolduran on binlerce kişi "Vatan Sana Canım Feda" sloganları atarak FETÖ'cü teröristleri lanetledi. Alman hükümetine de sert tepki gösterildi. Öte yandan aynı dakikalarda aşırı sağcı bir grubun miting alanına yakın bir noktada Erdoğan ve camileri protesto etmesine ise göz yumuldu. Alman hükümeti bu provokatif mitingi engellemedi.

'ÖZGÜRLÜĞE AYKIRI'
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mitinge videokonferans yoluyla katılmasının engellenmesinin ardından yazılı bir açıklama yaptı. Kalın, "Darbe girişimine karşı demokrasi, özgürlük ve hukukun üstünlüğünü savunan bir mitingin takdir ve teşvik edilmesi gerekirken fiilen ve hukuken engellenmeye çalışılması, demokrasi, ifade özgürlüğü ve toplanma özgürlüğü ilkelerine aykırıdır" dedi.

KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ
Gurbetçilere telekonferansla seslenmesi engellenen Erdoğan'ın mesajı mitingde okundu. Cumhurbaşkanı, "Kalpten kalbe giden yolu kimse kesemez. İstiklal Marşı şairimizin dediği gibi, milletimiz, tüten en son ocak sönmeden bağımsızlığından vazgeçmeyeceğini 15 Temmuz'da dosta ve düşmana gösterdi" dedi...

takvim gaz

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum