Manisa Tarzanı Nasıl Meşhur Oldu?

Hacı lakaplı Manisa Tarzanı Bedreddin Carlak hakkında 1932'den itibaren basında yer almaya başlamış. 5 Mayıs 1932 Akşam Gazetesinin haberi.

Manisa Tarzanı Nasıl Meşhur Oldu?
00 0000 - 00:00 - Güncelleme: 31 Mayıs 2020 - 17:41

5 Mayıs 1932 Akşam gazetesi

Manisa, 1 (Hususî) — Size bu mektubumla Manisa’nın çok enteresan bir tipini tanıttıracağım. Kışın yağmurlu ve karlı havala­rında bile dekolte ile gezen bu adam her sabah belediye havu­zuna girmekte ve yarım saat yüzmektedir. Bu adamın ismi hacıdır. Bütün halk ve hassaten mektepliler Hacı Hacı diye ilti­fatlarını esirgemezler.

Hacının dört resmini gönderi­yorum birisi yaz kış dekolte ile, diğeri kışın havuza girdiği, ve akşam üzerleri giyinip bahçeleri gezdiği, dördüncüsünde cuma günleri iki saatten fazla olmak üzere resmi üniformasile çıkarıl­mış bir resmidir.

Hacının vazifesi belediye bahçı­vanlığıdır. Belediye itfaiye efradıdır, belediyenin topçusudur. Öğlen tam on ikide topu atar atmaz yarım saatlik mesafeyi beş dakikada kat eder Dede Niyazi’nin lokantasına koşarak on teneke su taşır ve öğle yemeğini bu hizmetiyle kazanır.

Tiyatro ve sinemaları çok seven Hacı gündüzleri belediyenin bağçesinde, çamlığında çalışır gece­leri de itfaiyede nöbet bekler.

Manisa’da yedisinden yetmişine kadar herkese kendisini sevdiren bu garip Hacıyı ben de bugün Akşamın okuyucularına tanıtıyorum.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum