KKTC DIŞİŞLERİ BAKANI ÖZERSAY: KIBRIS TÜRKLERİNİN SESİNİ DUYURMAYA DEVAM EDECEĞİZ

KKTC DIŞİŞLERİ BAKANI ÖZERSAY: KIBRIS TÜRKLERİNİN SESİNİ DUYURMAYA DEVAM EDECEĞİZ
29 Ocak 2020 - 22:55

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Londra temaslarına devam ediyor.

Özersay, Birleşik Krallığın Avrupa Birliğinden çıkışı (Brexit) sonrasında ortaya çıkması muhtemel bazı fırsatların değerlendirilmesi ve İngiltere ile ticaret yanında direkt uçuşların yapılabilmesi gibi konuları gündeme taşımak ve konuşulmasını sağlamak amacıyla Londra’ya gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında, 27-28 Ocak 2020 tarihlerinde Birleşik Krallık Parlamentosunda görüşmeler yaptı.

Birleşik Krallık Parlamentosu Avam Kamarasına seçilen ilk Türk kadın milletvekili, İşçi Partisi Milletvekili Feryal Demirci Clark ile bir araya gelen Özersay, Doğu Akdeniz’deki doğal gaz, Kıbrıs sorununun geleceği ve Brexit konularında müzakerelerde bulundu.

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, ellerinden geldiğince imkan olan her uluslararası platformda, Kıbrıs Türklerinin sesini duyurmaya devam edeceklerini ifade etti.

Kaynak: https://qha.com.tr/haberler/kktc-disisleri-bakani-ozersay-kibris-turklerinin-sesini-duyurmaya-devam-edecegiz/152834/

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum