Kısa ömrüne çok hizmetler sığdırdı

Kısa ömrüne çok hizmetler sığdırdı
15 Haziran 2021 - 18:24

Kısa ömrüne çok hizmetler sığdırdı

Cumhuriyetçi eğitimin temellerini atan Atatürk'ün Millî Eğitim Bakanı Mustafa Necati Bey'in hayatı Yaşar Aladağ tarafından kitaplaştırıldı. Yaşar Aladağ, Atatürk'ün kurtuluşta kuvvacısı, kuruluşta fikir fedaisi olarak tanımladığı Mustafa Necati Bey'i "Hangi yönünü anlatmalı ki?" diyerek şöyle devam ediyor:

Öğretmenliğini mi? Hukukçuluğunu mu? Gazete yazarlığını mı? Kuvayı Milliyeciliğini mi? İstiklal Mahkemeleri yargıçlığını mı? Mübadele, İmar ve İskân Bakanlığını mı? Adalet Bakanlığını mı?..

Yoksa Millî Eğitim Bakanlığını mı? Vatanseverliğini mi? 35 yıllık ömrüne sığdırdığı bunca eylemli yaşamın hangi parçasını anlatmalı ki?

Mustafa Necati Bey dendi mi benim aklıma ilk olarak Kurtuluş Savaşı yıllarındaki Kastamonu yöresi İstiklal Mahkemesi yargıcının sesi geliyor kulağıma; "Bundan sonra memleketin casuslara, eşkıyaya, rüşvet alana, zalime, asker kaçağına, bunları saklayanlara, zenginleri fukaraya tercih edenlere her kim ve ne mevkide ve rütbede ne kadar büyük olursa olsun, aman yoktur!.."

Galeati Yayıncılık Tel:(0539) 669 60 69
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/kitap-haberleri-56hk.htm

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum