KIRIM TATAR KÖKENLİ ROMANYALI FUTBOLCU ALİBEK KAYSERİSPOR'DA

KIRIM TATAR KÖKENLİ ROMANYALI FUTBOLCU ALİBEK KAYSERİSPOR'DA
03 Ekim 2020 - 17:58

Romanya’da 2016’da yılın futbolcusu olarak seçilen, Mangayalı Kırım Tatar kökenli Rumen futbolcu Denis Alibek (Alibec), artık Kayserispor’da top koşturacak.

Hes Kablo Kayserispor Başkanı Berna Gözbaşı, sosyal medya üzerinden 2 Ekim 2020’de Rumen golcü Denis Alibek’i transfer ettiklerini duyurdu. Kayseri ekibi, 29 yaşındaki forvet ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Hes Kablo Kayserispor Başkanı Berna Gözbaşı konuyla ilgili olarak, “Her şey Kayserispor için. Büyük Kayserispor camiası ne derse o. Son transferlerimize hepinizin beklediği forvet de dahil ettik. Romanya milli takımının forveti Denis Alibek, gollerini artık bizim için atacak. Güçlüydük, daha güçlü olduk, Ankaragücü maçında başarılar” ifadelerinde bulundu.

KIRIM TATAR KÖKENLİ GOLCÜ DENİS ALİBEK

Baba tarafından Kırım Tatarı olan, 5 Ocak 1991 doğumlu Romanya uyruklu forvet futbolcusu Alibek, daha önce Farul Constanta, İnter, Mechelen, Bologna, Steau Bükreş ve Astra Giurgiu takımlarında forma giymişti. Astra Giurgiu forması altında 7 sezon oynayıp 146 maça çıkan Alibek, burada 64 gol atarken 50 sarı kart 5 kırmızı kart gördü. Toplamada 228 profesyonel maça çıkan Kırım Tatar kökenli futbolcu 82 gol atarken 72 sarı kart 7 kırmızı kart gördü. Bugüne kadar 13 kez Romanya milli takımı formasını giyen forvet futbolcu, bu maçlarda 2 gol attı.

Kaynak: Kırım Haber Ajansı - QHA


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum