Kazakistan Müslümanları Dini İdaresinden aşı olun çağrısı

Kazakistan Müslümanları Dini İdaresinden aşı olun çağrısı
05 Şubat 2021 - 16:26

Kazakistan’da koronavirüs salgınına karşı aşılamaya ilişkin halktan gelen soruları yanıtlayan Kazakistan Müslümanları Dini İdaresi, uzmanların görüşlerine uyarak aşı olunması çağrısı yaptı.

Kazakistan Müslümanları Dini İdaresi, Kazakistan halkına aşı olunmasına yönelik çağrıda bulundu. Konuyla ilgili bugün yapılan açıklamada, İslam’da insan hayatı ve sağlığından daha büyük bir değer olmadığını ve bu nedenle herkesin sağlığına özel önem vermesi gerektiği kaydedildi. Kazakistan Müslümanları Dini İdaresi Başkanlığı, ‘’Hasta olup şifa arayacağına hasta olmamanın yollarını ara’’ Kazak atasözünü hatırlattı.

Başkanlıktan yapılan açıklamada, “Yüce Allah, Kur’an-ı Kerim’de Bakara Suresi’nin 195. ayetinde “Kendinizi kendi ellerinizle tehlikeye atmayın.” demiştir. Yüce Allah şifasını vermediği hiç bir hastalık yaratmamıştır. Küresel bir tehdit haline gelen koronavirüs salgınına karşı sağlığınızı koruyun ve aşı olmaktan çekinmeyin’’ ifadelerine yer verildi.

KAZAKİSTAN’DA KORONAVİRÜS DURUMU

Koronavirüse karşı toplu aşılamanın 01 Şubat 2021 tarihinde başladığı ülkede son 24 saat içerisinde 1186 yeni korona vakası tespit edildi ve hastalıktan 6 kişi de hayatını kaybetti. Toplam vaka sayısının 192.825’e ulaştığı ülkede hastalıktan hayatını kaybedenlerin sayısı ise 2582’ye ulaştı.


https://qha.com.tr/

Ömer Cihad Kaya
05 Şubat 2021, 12:12


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum