Kazak gençlerden Rus milletvekillerine, Kazakistan haritalı çikolata mesajı

Kazak gençlerden Rus milletvekillerine, Kazakistan haritalı çikolata mesajı
06 Ocak 2021 - 21:56

Kazakistan Halk Partisi gençlik kolları, Kuzey Kazakistan topraklarının Rus toprağı olduğunu iddia eden Rusya Duması milletvekillerine Kazakistan’ın ünlü haritalı çikolatasından gönderdi. Parti gençlik kollarının sosyal medya hesaplarından duyurduğu eylemde, Rus milletvekillerine çikolatalarla beraber bir de not iletildi.

Rus milletvekillerinin Kuzey Kazakistan’ın Rus toprağı olduğu söylemlerine ardından Kazakistan Halk Partisi gençlik kolları üyeleri cevap verdi. Parti üyeleri, Rus milletvekillerine üzerinde Kazakistan haritası bulunan bir çikolata gönderdi. Ayrıca parti üyeleri çikolatalar ile birlikte bir de not gönderdi. Gönderilen notta şu ifadelere yer verildi:

“Biz, Kazakistan Halk Partisi gençlik kolları olarak, size dünyaca meşhur ve sevilen, ambalajında da modern bağımsız egemen bir devletin – Kazakistan Cumhuriyeti’nin haritası olan Kazakistan çikolatasını gönderiyoruz. Sağlıkla yiyin, tarih ve coğrafya öğrenin!”

KAZAKİSTAN’DAN TOPRAK İSTEYEN RUS MİLLETVEKİLİ, STALİN DÖNEMİ DIŞ İŞLERİ BAKANININ TORUNU ÇIKTI

Stalin döneminde Sovyetler Birliği Dışişleri bakanlığı yapan Vyaçeslav Molotov’un torunu olan Rusya Devlet Dumasın Milletvekili Vyaçeslav Nikonov’un, 11 Aralık 2020’de Rus devlet televizyonunda, “Önceden Kazakistan yoktu ve Kuzey Kazakistan toprakları önceden boştu. O topraklar Rusya ve Sovyetler Birliği’nden Kazaklara büyük bir armağandır.” diyerek, Rusya’nın Kazakistan’dan toprak talebine gönderme yapmasının ardından, Milletvekili Yevgeny Fedorov da Kazakistan’ın, Rusya’ya toprak vermesi gerektiğini ifade eden açıklamalarda bulunmuştu.

KAZAKLAR RUSYA SINIRINDAKİ KUZEY KAZAKİSTAN’A DEV BAYRAK DİREĞİ YAPACAK

Kazakistan Rus milletvekillerinden yapılan açıklamalar üzerine, Rusya Federasyonu Maslahatgüzarını Dışişleri Bakanlığına çağırarak nota verdi. Ayrıca Kazakistan Dışişleri Bakanı Muhtar Tuluberdi, Rus milletvekillerinin sözlerini “saçmalık” olarak değerlendirdi. Tuluberdi, bu tür konularda öncelikle tarihçilere ve bilime inanmak gerektiğini ifade ederek, “Dışişleri Bakanı olarak, bu durumun Rusya Federasyonu’nun resmi pozisyonuna uymadığını söylemek isterim.” dedi.

Moskova’daki Kazakistan Büyükelçiliğinin demirlerine Rus Patriot hareketi üyeleri tarafından “Kuzey Kazakistan – Rusya Toprağıdır” yazan bir pankart asıldı.

KUZEY KAZAKİSTAN’A MİLLİ KÜLTÜR MERKEZİ

Bu gelişmeler üzerine Kazakistan Halk Partisi (NPK) lideri Aykın Konurov’un Rusya sınırındaki Kuzey Kazakistan bölgesinde, büyük bir bayrak direği dikilerek orada bir Kazak Milli Kültür Merkezi yapmak için bağış toplamaya başladığı duyuruldu.

Kırım Haber Ajansı
https://qha.com.tr

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum