Türkiye, Körfez'de sağlanan uzlaşıyı memnuniyetle karşıladı

Türkiye, Körfez'de sağlanan uzlaşıyı memnuniyetle karşıladı
06 Ocak 2021 - 21:59

Türkiye, Suudi Arabistan ile Katar arasındaki diplomatik ilişkilerin tekrar tesis edileceğinin açıklanmasını memnuniyetle karşıladığını bildirdi. Dışişleri Bakanlığından konu ile ilgili yapılan açıklamada, iş birliğinin ilerletilmesi için Türkiye’nin çaba göstermeye hazır olduğu belirtildi.

Suudi Arabistan’ın el-Ula kentinde gerçekleştirilen 41. Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) Zirvesi’nde Katar ile diplomatik ilişkilerin yeniden tesis edilmesi ve Körfez ihtilafının çözümünde ortak hareket edilmesi kararı alındı. KİK Zirvesi’nde alınan kararı Türkiye Dışişleri Bakanlığı memnuniyetle karşıladığını açıkladı. Dışişleri Bakanlığı dün düzenlenen KİK Zirvesi’nin sonuçları ile ilgili, “Körfez ihtilafının çözümü yolunda ortak bir irade serdedilmesi ve Katar ile diplomatik ilişkilerin yeniden tesis edileceğinin açıklanması memnuniyet vericidir. Zirve sonucunda KİK üyeleri ile Mısır tarafından imzalanan El-Ula Bildirisi’nin ihtilafın nihai çözüme kavuşturulmasını sağlamasını temenni ediyoruz.” diye kaydetti.

KİK’İN ÖNEMİNE VURGU YAPILDI

Öte yandan KİK’in birlik ve dayanışmasının önemine vurgu yapılan açıklamada, “Türkiye, Körfez ülkeleri arasında güvenin yeniden tesisiyle stratejik ortağı olduğumuz KİK ile kurumsal iş birliğimizin ilerletilmesi için çaba göstermeye hazırdır.” ifadelerine yer verildi.

Kırım Haber Ajansı
https://qha.com.tr

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum