KAVRAMLARIN DEĞERİ - Dr. Abdullah BUKSUR

KAVRAMLARIN DEĞERİ - Dr. Abdullah BUKSUR
09 Eylül 2020 - 19:52

Sevgili dostlar, içinde bulunduğunuz zamanda, öz geçmiş değil öz gelecek önemli olmalı. Hayalleri olmayan insanların işini robotlarda yapar. 

Türk Milletinin çocukları büyük, hemde çok büyük düşünebilcek eğitimle, çağ açıp kapayan ruhu açığa çıkarılmalıdır.

Bir toplum, devlet olmak için gerekli birikime sahip olduğu ve bunu kurumsallaştırdığı andan ihtibaren bir medeniyet yürüyüşü başlatır.
Bu uygarlık yürüyüşüne katılan her birey, oluşan  ortak kimliğin bir parçasıdır. Bu etnik kimlik gurup kimliğinden çok farklıdır.

Türk Milleti kendi medeniyet kimliğinin adını 750 yıl önce taşa kazımıştır. Şimdi bu medeniyetin kimliğini şerefle taşıyan birey olarak sormak istiyorum; biz adımızı taşa kazıdığımızda acaba başka adını koyabilmiş kaç millet var? 

Ne yazık ki kendi medeniyetimize ve onun kavramlarına uzak düşmüsüz ve başkalarının kavramları ile kendimizi tarif etmek zorunda kalınca, bizden olmayan bir biz tarifiyle karşı karşıya kalıyoruz.

Özetlemek gerekirse, geleceği şekillendirmek için geçmişi bilmek gerrekir. Ancak geçmiş birikinizi analiz ederek çıkardıklarımızı kendimize sermaye olarak kullanarak hayallerimizle geleceği inşa etme zamanıdır. O nedenle öz geçmişle birlikte, öz gelecek isteme zamanıdır.

Kaynak: https://asasmedya.info/news/culture
 


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum