Karatay, 38'inci Haliç Buluşması'nda "İşgalin Yedinci Yılında Kırım"ı anlattı

Karatay, 38'inci Haliç Buluşması'nda "İşgalin Yedinci Yılında Kırım"ı anlattı
15 Şubat 2021 - 10:18

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Türkiye Temsilcisi ve Emel Kırım Vakfı Başkanı Zafer Karatay, 38’inci Haliç Buluşması’nın konuğu olarak “İşgalin Yedinci Yılında Kırım” başlıklı bir konferans verdi.

Uluslararası Teknolojik, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Vakfı’nın (UTESAV) düzenlediği 38’inci Haliç Buluşması’nda, KTMM Türkiye Temsilcisi ve Emel Kırım Vakfı Başkanı Karatay, “İşgalin Yedinci Yılında Kırım” başlığı altında konuşma yaptı. Konferans 14 Şubat 2021 tarihinde Zoom platformu üzerinden gerçekleştirildi.

Karatay, konuşmasında 2014’te Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da, yedi yıldır yaşanan insan hakları ihlallerini, kaçırılan insanları ve sindirilmek istenen Kırım Tatarlarının direnişlerini kırmak için izlenen sistematik baskı politikalarını anlattı. Son Rus işgalinin ilk şehidi Reşat Ametov başta olmak üzere Rusların kaçırdığı, alıkoyduğu Kırımlılardan, yarımadada yedi yıldır sürekli hale gelen keyfi ev baskınlarını ve aramaları dile getiren Karatay, Kırım’daki Kırım Tatarlı, Ukrainler ve diğer unsurların nasıl bir tehdit altında yaşadıklarından bahsetti.

Konferansın kaydının daha sonra Erdemli Hayat adlı YouTube kanalında yayınlanacağı duyuruldu.

Kırım Haber Ajansı - QHA
Mehmet Berk Yaltırık
15 Şubat 2021, 00:07


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum