IŞiD'e karşı bütüncül mücadele

IŞİD’e büyük bir darbe vuruldu ve bu durum örgüt üyeleri için moral bozukluğuna yol açtı.” karar gazetesi

IŞiD'e karşı bütüncül mücadele
19 Ocak 2017 - 08:30

Güvenlik analisti Metin Gürcan: “Saldırganın sağ yakalanabilmiş olması büyük başarı. 2016’daki 8 büyük IŞİD saldırısı hep intihar saldırısıydı. IŞİD saldırılarının bir de paralı asker boyutu var. İlk defa para olayı gündeme geldi. IŞİD saldırıyı uluslararası bir ağ sayesinde yaptı. Demokrasiyi, sosyal dokuyu hedefliyorlar. Hukuk sistemi, finans, toplumsal dinamikler ve devlet kurumlarının eş güdüm içerisinde çalışacağı entegre, bütüncül bir mücadele stratejisi şart. 2017’de şartlar zaten bize bunu dayatacak.”

BİREYSEL TERÖRİZM DEĞİL 

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nden Doç. Dr. Nihat Ali Özcan: “Saldırganın bunu tek başına yapmadığını göreceğiz, öğreneceğiz. Silah tedarik etmesi, İstanbul’a gelişi ve kalması, hedefin seçilmesi bir sistemin ürünü, sonucu. Dolayısıyla bireysel bir terörizmden bahsedemeyiz. Örgütler bu işleri böyle düzensiz ve plansız yapmaz. Onların da bir stratejileri, aklı var. Zamana karşı yarışarak 20 milyonluk bir şehirde, 80 milyonluk bir Türkiye’de böyle birini bulmak sabır isteyen bir iş.”

ÖLÜMÜNE DIŞARI ATLAYABİLİRDİ

Emekli Polis Özel Harekatçılar Derneği Başkanı Yesugay Aksakal: “Operasyon son derece başarılı gerçekleşti. Evlere yönelik operasyonlar son derece riskli operasyonlardır. Kapının açılarak içeri girilmesi çok anlıktır, burada saniyeler önemlidir. Zanlı silahla ya da bombayla karşılık verebilir ya da ölümüne dışarıya atabilir. O yönden de başarısı büyüktür. Ayrıca teröristin yakalanmasıyla IŞİD’e büyük bir darbe vuruldu ve bu durum örgüt üyeleri için moral bozukluğuna yol açtı.”

karar gazetesi

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum