İŞGALİN EKOLOJİK SONUÇLARI, KIRIM PLATFORMU'NUN ÇALIŞMA ALANLARINDAN BİRİ OLACAK

İŞGALİN EKOLOJİK SONUÇLARI, KIRIM PLATFORMU'NUN ÇALIŞMA ALANLARINDAN BİRİ OLACAK
06 Kasım 2020 - 17:17

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Kırım’ın işgalinin ekolojik sonuçları konusunun, Kırım’ın işgalden kurtarılmasına yönelik çabaları birleştirmek için kurulacak Kırım Platformu’nun çalışma alanlarından biri olacağını bildirdi.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, 6 Kasım 2020 tarihinde kaydedilen Dünya Savaş ve Silahlı Çatışma Çevre Sömürüsünü Önleme Günü dolayısıyla sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Yayımlanan açıklamada“Rusya’nın Donbas’taki silahlı saldırısı ve Kırım’ın geçici işgali yedinci yıldır devam ediyor. Dolayısıyla bu konuyu uluslararası kuruluşların gündeminde tutuyor ve devletleri bu alandaki uluslararası normların hükümlerini pratikte uygulamaya çağırıyoruz.” ifadelerine yer verildi.

KIRIM’DA EKOLOJİ FELAKETİ

Açıklamada, “Ukrayna’nın girişimiyle 2016 ve 2017 yıllarında BM Çevre Kurulunun “Silahlı Çatışmalardan Etkilenen Alanlarda Çevrenin Korunması” ve “Silahlı Çatışmalardan ve Terörizmden Etkilenen Alanlarda Çevre Kirliliğinin Azaltılması ve Sınırlandırılması” olmak üzere iki kararı kabul edildi. Bunlar, önemli sayıda delegasyon ve sivil toplum kuruluşu tarafından bu alanda çerçeve kararlar olarak kabul ediliyor.” denildi. Ayrıca, Ukrayna’nın, silahlı çatışmalarla bağlantılı olarak BM Uluslararası Hukuk Komisyonu’nun çevre koruma ilkelerinin geliştirilmesinde aktif olarak yer aldığı bildirildi.

Kaynak: Kırım Haber Ajansı - QHA


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum