Holokost Bahanesiyle Kin Kusacaklar

Türkiye’de belli çevreler, Holokost (Yahudi soykırımı) anması adı altında, Antisemitizm yani Yahudi düşmanlığı yalanını dillendirerek muhafazakar kesimi hedef almayı sürdürüyor. Dışarıdan çağrılan konuşmacılarla Türkiye'ye iftira atılacak.

Holokost Bahanesiyle Kin Kusacaklar
20 Ocak 2016 - 15:11

Kısa adı SEHAK olan bir dernek, Hollanda merkezli Anne Frank House’la işbirliği yaparak Cumartesi günü Siyonizm propagandası içeren bir panel tertip edecek. Etkinlikte Holokost’un anılacağı belirtildi ancak Türkiye’nin Yahudi düşmanlığı yapılan bir ülke olarak gösterileceği dile getiriliyor.  

HOLLANDA BAŞKONSOLOSU SAHNE ALACAK!

Sivil ve Ekolojik Haklar Derneği (SEHAK) ile Hollanda merkezli Anne Frank House işbirliğinde 23 Ocak Cumartesi günü “Türkiye, Holokost ve Antisemitizm” konulu bir panel düzenlenecek.

Beyoğlu Cezayir Toplantı Salonu’ndaki etkinliğin açılış konuşmasını Osman Kavala yapacak. SEHAK Yönetim Kurulu Üyesi Levent Şensever’in sumunun ardından Hollanda Başkonsolosu Robert Schuddeboom’un da bir konuşma yapacağı duyuruldu.

Yurt dışından da birçok isim gelecek. Panelin konuşmacılarının yazar Nora Şeni, tarihçi Corry Guttstadt ve Avlaremoz yazarı Ceni Palti’den oluşacağı bildirildi.

holokost.jpg

TÜRKİYE’DEKİ ANTİSEMİTİZMİ DA KONUŞACAKLARMIŞ

Panelin düzenleyicilerinden SAHEK, “Etkinliğin İkinci Dünya Savaşı öncesi, savaş sırasında ve sonrasında konuya ilişkin Türkiye’nin rolüne odaklanacağını, konuşmacıların aynı zamanda Türkiye’de güncel Antisemitizm konularında da görüşlerini ve düşüncelerini paylaşacağını” duyurdu. “Bu etkinlik, 2016 yılında Türkiye’de gerçekleştirilecek konuya ilişkin bir dizi faaliyetin açılış etkinliği niteliğinde olacak” ifadesi kullanıldı.

MÜTEDEYYİN KESİMİ AŞAĞILAYACAKLAR

Cumartesi günkü Holokost (Yahudi soykırımı) anması adı altındaki etkinlikte, Türkiye’de katil İsrail ve Siyonizmi eleştirenlerin hedef alınacağı, mütedeyyin kesimin “Yahudi düşmanı” şeklinde aşağılanacağı dile getiriliyor. 

Habervaktim.com 


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum