Hasan Şimşek davası yeniden görülsün

Üniversitelerde pkk yapılanması önlenmeli..

Hasan Şimşek davası yeniden görülsün
16 Kasım 2016 - 21:30

Yeniçağ Gazetesi yazarı Batuhan Çolak, katıldığı televizyon programında üniversitelerdeki PKK yapılanmasına dikkat çekti. Çolak, Kütahya’da kampüs ortasında katledilen Hasan Şimşek dosyasının yeniden açılması gerektiğini söyledi.

Kanal T'de yayınlanan, Seyfi Şahin'in hazırlayıp sunduğu Kuş Bakışı programına konuk olan Yeniçağ Gazetesi Yazarı Batuhan Çolak, üniversitelerde kümelenen terör grupları ve terör faaliyetleri hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Çolak, 9 Kasım 2010 tarihinde PKK'lı öğrenciler tarafından Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'nde şehit edilen Hasan Şimşek ile ilgili davaya gereken önemin verilmediğine dikkat çekerek, "Hasan Şimşek'in katilleri tekrar yargılanmalıdır" ifadelerini kullandı.

İşte Batuhan Çolak'ın Hasan Şimşek davasıyla ilgili değerlendirmeleri

"Hasan, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nde okunuyordu. 9 Kasım 2010 tarihinde tıpkı Fırat Çakıroğlu gibi kampüs çıkışı okul servisini beklediği anda bir saldırıya uğruyor.

Dumlupınar Üniversitesi, 2010 yılında terör açısından farklı bir üniversite. Siz ne kadar bu okulda PKK’lılar var diye ihbar etseniz de kimse ilgilenmiyor.

6-7-8 Kasım tarihlerinde okuldaki PKK karşıtı öğrenciler teker teker kenara çekilerek darp ediliyor. Okul yönetimi ve emniyet harekete geçmiyor. Bu sefer öğrenciler şikayetçi oluyor. ‘Okulumuzda terör örgütü üyeleri var, lütfen önlem alın arkadaşlarımız darp ediliyor’ diyorlar. Emniyetten gelen cevap “okul yönetimine gidin okul yönetimi gerekeni yapsın” oluyor. Okul yönetimine gidiyorlar okul yönetimi de bir şey yapmıyor.”

HASAN ŞEHİT EDİLİRKEN GÜVENLİK İZLİYOR

“Geliyoruz 9 Kasım’a... Hasan Şimşek dersinden çıkıyor. Kampüsün önünde servisi beklediği sırada aynı sınıfta okuduğu Mehmet Tuğrul isimli biri ve diğer PKK’lı şahıslar ellerinde bıçaklarla sağa sola saldırıyor. O sırada katil Hasan’ı görüyor ve Hasan’a yöneliyorlar. Özel güvenlik olayı izlerken Hasan kalbinden ve çenesinin altından bıçaklanıyor. Hemen PKK’lılar kaçıyor o. Hasan ağır yaralanıyor ve ambulansla hastaneye kaldırılırken yolda şehadet haberi geliyor.

Hasan şehit oluyor ve çok güzel bir cenaze töreni yapılıyor. Ankara’dan on binlerce kişi cenazeye gidiyor. “Hasan’ın kanı yerde kalmayacak, bunun hesabı PKK’lılardan sorulacak” diye sloganlar atılıyor.

Lakin seneler geçiyor, hiçbir gelişme yok. Bu arada çok önemli bir detay, emniyet 30 kişiyi gözaltına alıyor.  Peki, daha önce neredeydiniz?”

TERÖR SUÇU, ADİ SUÇ OLARAK DEĞERLENDİRİLDİ

“Daha önce harekete geçmeyen Savcılık, hemen iddianame hazırlıyor. “Hasan’ın olayında Hasan’ı öldürenler KCK’dan emir almıştır. Hasan Şimşek’i öldürenler PKK terör örgütü mensuplarıdır” deniyor ve eylemi gerçekleştiren kişi hakkında ömür boyu hapis, geri kalan sanıklar hakkında 30-40 yıl gibi hapis cezalar talep ediliyor.

İddianame çok güzel. Fakat ne yazık ki Ankara Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava sonucunda hakim reddediyor iddianameyi. Olayın adli bir suç olduğu, sıradan bir öğrenci kavgası olduğu, tüm tutuklu sanıkların iddianamede geçen sanıkların beraatine, olayın adli bir suç olarak kayıtlara geçmesine, sadece eylemi gerçekleştiren şahsın ömür boyu hapis cezasına çarptırılmasına karar veriliyor.”

HASAN ŞİMŞEK DAVASINA GEREKEN ÖNEM VERİLMEDİ

Bu davaların yeniden görülmesi lazım. Fırat Çakıroğlu davası hala görülüyor. Hala tek tutuklu var. İşin üzerine gidilmiyor. Fırat Çakıroğlu konusunda Fırat’a sahip çıkan ciddi bir avukat grubu var. Ama Hasan Şimşek konusunda böyle bir avukat grubu oluşmadı.

Kamuoyu gündemine getirilmesi konusunda eksiğimiz var. Dağdan inen teröriste bilezik takanlar, ne yazık ki Fırat Çakıroğlu şehit olduğunda bir tane şehadet mektubunu, ailesine telefon açmayı çok gördüler.

Hasan Şimşek davasının tekrar açılması gerekiyor. Belki de çıkarılan bu aflarla bu iş adli suçlardan olmadığı için katil belki çıkmış veya çıkacak olabilir.

ÖĞRENCİLER HEDEF GÖSTERİLİYOR!

Burada 2 örnek üzerinden şu ortaya çıkıyor:

Okul yönetimleri alakalı değil. Sadece bu iki örnek olaydan tümevarım yapabiliriz. Çünkü benzeri örnekler Hacettepe’de, ODTÜ’de bugün hala yaşanıyor. Okulda öğrencilerin fotoğraflarını basarak “bu milliyetçidir, bu faşisttir, bu vatanseverdir” diye afişe edilmek suretiyle hedef gösteriliyor, saldırıya uğruyor öğrenciler. Bu senenin içerisinde başına satırla vurularak öldürmek istenen öğrenci kardeşlerimiz vardı bizim. Ve bu saldırıyı gerçekleştirenler gözaltına alınıp aynı gün serbest bırakıldı

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum