Gazi Üniversitesi TÖMER'den "Doğumunun 170. Yıl dönümünde İsmail Gaspıralı" konferansı

Gazi Üniversitesi TÖMER'den "Doğumunun 170. Yıl dönümünde İsmail Gaspıralı" konferansı
07 Nisan 2021 - 18:08

Gazi Üniversitesi Türkçe Öğrenim, Araştırma ve Uygulama Merkezi (TÖMER), “Köklerimizin İzinde Konferansları” kapsamında, doğumunun 170. yılında İsmail Gaspıralı’yı anacak. Prof. Dr. Hakan Kırımlı’nın konuşmacı olacağı program, çevrimiçi gerçekleştirilecek.

Gazi Üniversitesi Rektörlüğü uhdesinde Gazi TÖMER tarafından “Doğumunun 170. Yıl dönümünde İsmail Gaspıralı” konferansı organize edilecek. Gazi TÖMER’in 7 Nisan 2021 tarihinde saat 14.00’te Köklerimizin İzinde Konferans Serisi-4 kapsamında gerçekleştireceği “Doğumunun 170. Yılında İsmail Gaspıralı” konulu konferansında, Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Kırımlı konuşmacı olacak. Programda, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız ve Rektör Yardımcıları da yer alacak. Zoom üzerinden gerçekleştirilecek programın canlı yayınına Gazi Üniversitesi öğrencileri katılabilecek ve Youtube üzerinden canlı takip edilebilecek.

İSMAİL GASPIRALI VE TÜRK DÜNYASINA YANSIMALARI KONUŞULACAK

Gazi Üniversitesi TÖMER Müdürü Prof. Dr. Nezir Temur, Kırım Haber Ajansına (QHA) programın içeriği hakkında bilgilendirmelerde bulunarak, “Köklerimizin İzinde” serisi kapsamında gerçekleştirilecek konferansın başlıkları arasında Türk dünyası aydınlarının yer aldığını bildirdi. Prof. Dr. Temur, son olarak Yusuf Akçura’nın konu başlığı olarak ele alındığı serinin bu haftaki konusunun İsmail Bey Gaspıralı’nın aydın olarak Türk dünyasına hizmetleri, fikir dünyası ve Gaspıralı’nın günümüze yansımaları şeklinde bir planlama düşünüldüğünü belirtti.

Prof. Dr. Temur, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yıldız’ın da bugünkü programda bu planlama dahilinde bir konuşma gerçekleştireceğini kaydetti. Diğer yandan Türk dünyasındaki alfabe birliği, fikir birliği konularının da ele alınacağına değinen Prof. Dr. Temur, Prof. Dr. Hakan Kırımlı’nın konuşmasının içeriğinin ise ana hatlarıyla İsmail Gaspıralı’nın aydınlanma tarihindeki yeri olacağını aktardı.

Köklerimizin İzinde 4: Doğumunun 170. Yıldönümünde İsmail Gaspıralı yayınını izlemek için tıklayınız.

https://qha.com.tr/haberler/

 


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum