Ermenistan'da ordunun istifa bildirisi sonrası halk meydanlara indi

Ermenistan'da ordunun istifa bildirisi sonrası halk meydanlara indi
27 Şubat 2021 - 12:57

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, ordunun yayımladığı muhtırayı darbe girişimi kabul ettiğini belirterek tüm halkı sokağa çıkmaya çağırdı. Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan’ı da görevden aldığını duyuran Paşinyan, destekçileriyle Erivan sokaklarında yürüdü. Öte yandan muhtıraya ilk kınama ise Türkiye’den geldi.

Karabağ’da Azerbaycan karşısında aldığı tarihi yenilgi sonrasında bir türlü iç karışıklıkların sona ermediği Ermenistan’da ordunun, Başbakan Nikol Paşinyan’a yönelik istifa çağrısı nedeniyle iktidar ve muhalefet yanlıları, başkent Erivan’da miting yaptı. Paşinyan, Erivan’daki Cumhuriyet Meydanı’nda destekçileri ile bir araya gelirken, orduya destek veren muhalifler ise Özgürlük Meydanı’nda bir toplandı. İki grup arasında zaman zaman şiddet olayları da yaşandı.

PAŞİNYAN: İSTİFA EDİP ETMEMEME ANCAK HALK KARAR VERİR

Ermenistan’da yaşanan sorunları tüm tarafları ile konuşmaya hazır olduğunu belirten Paşinyan, istifasının ülkedeki sorunları çözmeyeceğinin altını çizerek, “İstifa edip etmememe ancak halk karar verebilir. Ermeni halkı, askeri darbeye izin vermeyecek. Gasparyan’ın orduyu halka karşı galeyana getirmesine izin vermeyeceğim. Ordudaki diğer yetkililerin görev başına geçmesi gerekiyor.” diye konuştu.

https://qha.com.tr/haberler/


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum