Elif AY yazdı: ŞEHİRLER DE AĞLAR

Elif AY yazdı: ŞEHİRLER DE AĞLAR
09 Ekim 2022 - 10:55 - Güncelleme: 09 Ekim 2022 - 11:33

Herkesin ağzına dolanmış olan aşk ne kadar basit bir kelime!

Kendinizce yorumladığıniz kurgu dolu hikayeler... Evet doğru anladınız basit kurgu dolu hikayeler...  Size karıncanın bir deve aşık olduğunu, fakir ama gururlu  tüccarın  şehzadeye aşık olduğunu analatan masallar.

Sizin tabirinizle aşk birini karşılık beklemeden sevmek, güvenmek, bağlanmak...

Belki de bağlanmaktan korktuğum içindir bu hissiz cümlelerim ya da sizin gerçekleri görmeyişinizdir bu haykırışım gerçekten uzak masallara  perde arkasından bakmaya ne dersiniz?

Bir babanın nasır tutmuş elleri, bir annenin haykırışı ve kimsesizlik... bunca yalan içinde güzel yarınlara umut edip bize bu masalları dinleten annelerimiz, hayatın acımasız gerçeklerinden uzaklaştıran babalarımız bize de miras kalacak yalanlar doğuruyor. Korkularımızı yakıp gelecek hakkında fikirler üretmemizi engelleyen, parayı eğitim yolundan sağlayan ve sevgiyi aşkta arayan zihinler günümüz neslini tüketiyor.

Dur denilmesi gereken konular o kadar basitleştirilmiş ki gercekleri yadırgıyor olmuşuz. Gerçeklerden o kadar uzak kalmışız ki yalanlar hayatımızı süsler olmuş . Annenin yuvadan uçuşunu değil yemeği bekleyen kuşlar gibi yaşıyoruz. O yüzden ilk kanat açtığımızda kendimizi dipte buluyoruz. Evet  kanadımız var ama uçmayı bilmiyoruz.

Masal anlatarak büyüttüğümüz nesilden olanak beklememiz bizim hatamız. Bu kadar hüzün barındıran şehirlere masallar ağır gelir. 

Elif Ay 


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum