DOĞU TÜRKİSTAN'DA KORONAVİRÜS 10 KİŞİYE BULAŞTI: TOPLAMA KAMPLARINA YAYILMA TEHLİKESİ VAR

DOĞU TÜRKİSTAN'DA KORONAVİRÜS 10 KİŞİYE BULAŞTI: TOPLAMA KAMPLARINA YAYILMA TEHLİKESİ VAR
30 Ocak 2020 - 18:41

Çin yönetimi altında bulunan Doğu Türkistan’da, 23 Ocak 2020 günü 2 kişide korona virüsü bulunduğu tespit edilmişti. 28 Ocak’ta ise bu sayının 10 kişiye yükseldiği Doğu Türkistan’daki sömürge yönetimi tarafından açıklandı.

Doğu Türkistan’daki sömürge yönetiminin Sağlık Komitesinin yaptığı açıklamada, 10 kişi de koronavirüsün teşhis edildiği açıkladı. 204 kişinin ise karantina altında olduğu ve gözlem altına alındığı belirtiliyor. Ayrıca, 20 Ocak günü, virüsün merkez üssü Wuhan’dan Urumçi’ye tren ile gelen bir yolcunun arandığı ve henüz bulunamadığı açıklandı.

Doğu Türkistan’daki sömürge yönetimi, bölgeye giriş çıkışların “bölgeler arası yolcu taşımacılığı sisteminin yönetimini güçlendirme” amacıyla durdurulduğunu açıkladı. Sömürge yönetiminin otoyol ulaşım yönetiminin açıklamasına göre bölgeler arası otoyolların giriş çıkış noktaları 23 Ocak’tan beri kapatılmış durumda.

Öte yandan, virüse karşı Urumçi’de bulunan üniversitelerin de eğitime ara verdiği bildirildi. Bu kararın da virüsün yayılmasını engelleme amacıyla alındığı ifade ediliyor.

“VİRÜS TOPLAMA KAMPLARINI TEHDİT EDİYOR”

Doğu Türkistanlı aktivistler ise bu virüsün toplama kamplarına yayılma tehlikesine dikkati çekerek #VirusThreatinCamps başlığıyla sosyal medya kampanyası başlattılar. En az 2 milyona yakın Doğu Türkistanlının toplama kamplarında bulunduğuna dikkati çeken aktivistler, koronavirüsün bu kamplara yayılması halinde çok ağır sonuçların doğacağına dikkati çektiler.

Doğu Türkistan uzmanlarından olan Adrian Zenz de konu ile ilgili, “Koronavirüs, bölgedeki ilk vakaların doğrulanması ile birlikte, Doğu Türkistan krizine tamamen yeni bir boyut ekledi.” ifadelerini kullanmıştı. Uzmanlar kitlesel ölümlerin yaşanmasından endişeleniyor.

Kaynak: https://qha.com.tr/haberler/dogu-turkistan-da-koronavirus-10-kisiye-bulasti-toplama-kamplarina-yayilma-tehlikesi-var/153191/

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum