DOĞU TÜRKİSTAN'DA 20'Yİ AŞKIN ÇOCUK TOPLAMA KAMPI TESPİT EDİLDİ

DOĞU TÜRKİSTAN'DA 20'Yİ AŞKIN ÇOCUK TOPLAMA KAMPI TESPİT EDİLDİ
23 Nisan 2020 - 18:10

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya çocukluğuna adadığı 23 Nisan günü tüm dünyada kutlanırken; Doğu Türkistan’daki ve dünyadaki Uygur Türkü çocuklara, Çin hükumetinin baskıları devam ediyor. Son olarak, Çin hükûmeti tarafından toplama kampına atılan Doğu Türkistanlı ailelerin çocuklarının da çeşitli kamplarda tutulduğu öğrenildi.

ÇOCUK KAMPLARININ YERİ TESPİT EDİLDİ

Doğu Türkistan üzerine yayınlar yapan Türkistan TV‘nin aktardığına göre; 20’yi aşkın çocuk kampının yeri tespit edildi. Araştırmalara göre bu çocuk kamplarının kurulduğu tarihler, Doğu Türkistan’da toplama kamplarının açılmaya başladığı tarihler ile örtüşüyor. Bilgilere göre tespit edilen çocuk kampları var olan bütünün sadece ufak bir kısmını kapsıyor.

Araştırmacılar, kampları tespit etme noktasında ABD Ulusal Coğrafya Araştırma Merkezindeki uydu görüntülerinden yararlanıldığını ifade etti. Bunun sonucunda kamplardan bir kısmının Doğu Türkistan’ın güneyindeki Hoten şehri kırsalına kurulduğu tespit edildi. Kamplarda bulunan çocukların çoğunun ise kreş ve anaokulu seviyesinde olduğu aktarıldı.

Kaynak: https://qha.com.tr/haberler/dogu-turkistan-da-20-yi-askin-cocuk-toplama-kampi-tespit-edildi/192225/

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum