Cüneyt Arkın hayatını kaybetti. O Türk halkının Malkoçoğlu ve Kara Murat'ıydı

Türk sinemasının usta oyuncusu Cüneyt Arkın tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Cüneyt Arkın hayatını kaybetti. O Türk halkının Malkoçoğlu ve Kara Murat'ıydı
28 Haziran 2022 - 09:09

Yeşilçam'ın efsane ismi Cüneyt Arkın, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Arkın yaşlılığa bağlı olarak birçok sağlık sorunuyla mücadele ediliyordu.

Türk halkının Malkoçoğlu ve Kara Murat'ı 85 yaşında tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

HAYATI

Yeşilçam'ın unutulmaz sanatçısı Arkın 1937 yılında doğdu. Kimliğinde Fahrettin Cüreklibatur yazıyordu. Arkın, Eskişehir'in bir köyünde doğdu, yokluk içinde büyüdü. Çok çalışkandı, İstanbul  Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazandı. Doktor oldu. 1963 yılında "Artist" dergisinin düzenlediği sinema artisti yarışmasına girdi ve birincilik aldı. Kariyerindeki dönüm noktası 1963'te askerliğini yaparken 1. Hava Jet Üssü'nde yönetmen Halit Refiğ ile tanışması oldu.

SİNEMA KARİYERİ
Memleketi Eskişehir'de, yedek subay olarak askerliğini yaparken, Göksel Arsoy'un başrol oynadığı Şafak Bekçileri (1963) filminin çekimleri sırasında yönetmen Halit Refiğ'in dikkatini çekti. Askerliğini bitirdikten sonra Adana ve civarında doktorluk yaptı. 1963 yılında Artist dergisinin yarışmasında birinci oldu. Bir süre iş arayan Cüneyt Arkın, 1963'te Halit Refiğ'in teklifiyle sinema oyunculuğuna başladı ve 2 yıl içinde en az 30 film çevirdi.


Haberin devamı;
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/unlu-sanatci-cuneyt-arkin-hayatini-kaybetti-556614h.htm
 


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum