"Cumhuriyetimiz, Ulu Bir Çınar Olma Yolunda Büyümeye Devam Ediyor"

Türkiye’yi, Cumhuriyetimizin 94. yılını kutluyor olmamıza bakarak, nevzuhur bir devlet sananlar, gerideki binlerce yıllık birikimi, tecrübeyi ve gücü göremediler” dedi.

"Cumhuriyetimiz, Ulu Bir Çınar Olma Yolunda Büyümeye Devam Ediyor"
30 Ekim 2017 - 09:39

Cumhurbaşkanlığı Külliyesindeki Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Küresel ve bölgesel düzeyde başarıya ulaşan projelerin, senaryoların hiçbiri de hamdolsun ülkemizde işe yaramadı. Türkiye’yi, Cumhuriyetimizin 94. yılını kutluyor olmamıza bakarak, nevzuhur bir devlet sananlar, gerideki binlerce yıllık birikimi, tecrübeyi ve gücü göremediler” dedi.

 

 

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ; HUZURUN VE UMUDUN ADI OLAN BİR DEVLETTİR”

Türkiye Cumhuriyeti’nin, 1923 yılında, binlerce yıllık devlet geleneğinin toprakla buluşmuş son fidanı olarak doğduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Aradan geçen 94 yılın sonunda artık Cumhuriyetimiz, ulu bir çınar olma yolunda büyümesine, gelişmesine devam ediyor” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün Türkiye Cumhuriyeti; bir yandan köklerine daha sıkı sarılan, diğer yandan semaya doğru daha fazla yükselen, kendi gövdesiyle birlikte geniş bir alanda güvenin, huzurun ve umudun adı olan bir devlettir” diye konuştu.

Cumhuriyeti kuran Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşlarının, Türkiye Cumhuriyeti için ‘muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkma’ hedefini belirlediklerini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemizde yıllarca Cumhuriyetin ve Gazi Mustafa Kemal’in adını kullanarak kendilerine bir statü elde etmeye çalışanların, bu hedef doğrultusunda attıkları somut hiçbir adımın olmaması dikkat çekicidir. Hatta tam tersine, Türkiye ne zaman muasır medeniyet seviyesi yönünde bir kalkınma hamlesi başlatsa, birileri hemen çıkıp Cumhuriyeti korumak ve kollamak adına buna engel olmuştur” diye ekledi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum