Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Özbekistan ziyareti

Özbekistan’a ziyaret gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Semerkant’ta bulunan Registan Meydanı’nı ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Semerkant’taki temasları kapsamında Registan Meydanı’nı ziyaret ederek, meydandan bulunan Uluğ Bey Medresesi, Şir-dor Medresesi ve Tilla-Karı Medresesi’ni gezdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Özbekistan ziyareti
19 Kasım 2016 - 20:04

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan resmi ziyaret gerçekleştirdiği Özbekistan’ın Semerkant kentinde temaslarına devam ediyor. Önce İmam Buhari Türbesini ardından da İmam Mutaridi türbesini ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra da kent merkezinde bulunan Registan Meydanı’nı gezdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Registan Meydanı’nda bulunan Uluğ Bey Medresesi, Şir-dor Medresesi ve Tilla-Karı Medresesi’ni gezdi. Yetkililerden medreseler hakkında da bilgi alan Erdoğan daha sonra Özbekistan için büyük öneme sahip ve Timur İmparatorluğu’nun kurucusu Timur’un mezarını ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, temaslarda bulunmak üzere geldiği Semerkant’ta İmam Maturidi Türbesini ziyaret etti.

haber7

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum