Çavuşoğlu: Kırım Tatarlarının ana vatanlarında özgürce yaşama arzusuna destek vermeye devam edeceğiz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi 46. Oturumu’nda hitap etti. Çavuşoğlu, konuşmasında Kırım’ın Rusya tarafından işgaline ilişkin açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, Türkiye’nin Kırım Tatar halkının ana vatanlarında özgür bir şekilde yaşamalarına destek verdiğini vurguladı. Ayrıca Çavuşoğlu, Çin’in Uygur Türklerine yönelik insan hakları ihlallerini dile getirdi.

Çavuşoğlu: Kırım Tatarlarının ana vatanlarında özgürce yaşama arzusuna destek vermeye devam edeceğiz
23 Şubat 2021 - 11:47

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugün Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi 46’ncı Oturumu kapsamında video konferans yoluyla konuşma gerçekleştirdi. Çavuşoğlu, dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınından göçmen sorununa kadar birçok konuda Türkiye’nin dış politika tutumuna dair açıklamalarda bulundu.

“TÜRKİYE, KIRIM DAHİL UKRAYNA’NIN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNÜ DESTEKLİYOR”

Konuşmasında, Türkiye’nin Kırım dahil Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü desteklediğini ifade eden Çavuşoğlu şöyle konuştu:

“Türkiye, Kırım dahil Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü destekliyor. Kırım Tatarlarının tarihi ana vatanlarında özgür ve güven içinde yaşama arzularını desteklemeye devam edeceğiz”

“ÇİN’İN DAVETİ ÜZERİNE HEYETİMİZİ BÖLGEYİ ZİYARET ETMESİ İÇİN GÖNDERECEĞİZ”

Konuşmasında Doğu Türkistan’daki insan hakları ihlallerine de değinen Çavuşoğlu, “BM ve diğer uluslararası raporlardaki bulgulardan endişe duyuyoruz. Konuyla ilgili kaygı ve beklentilerimizi Çinli yetkililerle paylaşıyoruz. Bu konuda şeffaflık bekliyoruz. Türkiye, Çin’in egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygı gösterirken, Uygur Türklerinin ve diğer Müslümanların insan haklarının korunmasının öneminin de altını çiziyor. Yüksek Komiserlik heyetinin bölgeye olası ziyaretlerine ilişkin gelişmeleri takip etmeye devam ediyoruz. Çin’in daveti üzerine, kendi milli heyetimizi de bölgeyi ziyaret etmesi için göndereceğiz.” dedi.


https://qha.com.tr/haberler/

Ömer Cihad Kaya
22 Şubat 2021, 21:00


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum