Çavuşoğlu'ndan BM toplantısında Uygur Türkleri açıklaması: Endişe duyuyoruz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi 46. Oturumu’na video konferans yoluyla katıldı ve Türkiye’nin dış politika adımlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Konuşmasında birçok konuya değinen Çavuşoğlu, Çin’in Uygur Türklerine yönelik insan hakları ihlallerini dile getirdi.

Çavuşoğlu'ndan BM toplantısında Uygur Türkleri açıklaması: Endişe duyuyoruz
23 Şubat 2021 - 11:50

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugün Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi 46’ncı Oturumu’nda genel kurula hitap etti. Video konferans yoluyla gerçekleşen yüksek düzeyli oturumda konuşan Çavuşoğlu, Uygur Türklerinin durumunu yakından takip ettiklerini vurguladı.

“BM VE DİĞER ULUSLARARASI RAPORLARDAKİ BULGULARDAN ENDİŞE DUYUYORUZ”

Bakan Çavuşoğlu’nun konuya ilişkin açıklamaları şu şekilde:

BM ve diğer uluslararası raporlardaki bulgulardan endişe duyuyoruz. Konuyla ilgili kaygı ve beklentilerimizi Çinli yetkililerle paylaşıyoruz. Bu konuda şeffaflık bekliyoruz. Türkiye, Çin’in egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygı gösterirken, Uygur Türklerinin ve diğer Müslümanların insan haklarının korunmasının öneminin de altını çiziyor. Yüksek Komiserlik heyetinin bölgeye olası ziyaretlerine ilişkin gelişmeleri takip etmeye devam ediyoruz. Çin’in daveti üzerine, kendi milli heyetimizi de bölgeyi ziyaret etmesi için göndereceğiz.” dedi.

“TÜRKİYE, KIRIM DAHİL UKRAYNA’NIN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNÜ DESTEKLİYOR”

Konuşmasında, Türkiye’nin Kırım dahil Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü desteklediğini ifade eden Çavuşoğlu şöyle konuştu:

“Türkiye, Kırım dahil Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü destekliyor. Kırım Tatarlarının tarihi ana vatanlarında özgür ve güven içinde yaşama arzularını desteklemeye devam edeceğiz”

Haberin devamı için; Çavuşoğlu: Kırım Tatarlarının ana vatanlarında özgürce yaşama arzusuna destek vermeye devam edeceğiz

https://qha.com.tr/haberler/


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum