BULGARİSTAN TÜRK'Ü AP ÜYESİ İLHAN KÜÇÜK'E, AZERBAYCAN DIŞİŞLERİNDEN "ONUR NİŞANI"

BULGARİSTAN TÜRK'Ü AP ÜYESİ İLHAN KÜÇÜK'E, AZERBAYCAN DIŞİŞLERİNDEN "ONUR NİŞANI"
14 Kasım 2019 - 17:15

Hak ve Özgürlükler Hareketi’nden (HÖH) Avrupa Parlamentosu “Avrupa’yı Yenile” grubu parlamenteri İlhan Küçük, Azerbaycan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Onur Nişanı (Centenary Medal) ile onurlandırıldı.

Resmi tören 12 Kasım 2019’da Brüksel’de gerçekleşti. Azerbaycan Cumhuriyeti Diplomatik Hizmet Kurumları’nın 100. Yıl Dönümü Madalyası, Bulgaristan’ın Avrupa Parlamentosu Milletvekili İlhan Küçük’e, Azerbaycan’ın Belçika Büyükelçisi Fuad İsgandarov tarafından takdim edildi. Azerbaycan Büyükelçisi Küçük’ü, Azerbaycan Cumhuriyeti ile Bulgaristan Cumhuriyeti arasındaki ikili ilişkilerin desteklenmesine ve geliştirilmesine yönelik aktif çalışmaları için ödüllendirdi.

“AZERBAYCAN KENDİNİ AB’NİN STRATEJİK ENERJİ ORTAĞI HALİNE GETİRMİŞTİR”

İlhan Küçük, madalya takdim töreninde yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

“Azerbaycan, yıllar geçtikçe kendisini Avrupa Birliği’nin (AB) stratejik bir enerji ortağı haline getiren önemli bir AB müttefikidir. Bulgaristan ile Azerbaycan arasındaki siyasi ilişkiler mükemmeldir ve üst düzey siyasi diyalog ile desteklenmektedir. Ülke, Bulgaristan ve AB’nin Güney Kafkasya bölgesinde ana dış ticaret ortağıdır.

Ancak şu anki karşılıklı ticaret hacmi seviyesi, ne ekonomik işbirliğimizin potansiyelini ne de ikili siyasi ilişkilerimizin stratejik karakterini ve dostane oluşunu yansıtmamaktadır. Turizm, tarım, eğitim ve kültür gibi birçok alanda işbirliği yapma potansiyeline sahibiz ve biz ilerde de bu yönde çalışmaya devam edeceğiz”

İlhan Küçük son yıllarda AB ile Azerbaycan arasındaki ilişkilerin kapsamlı bir şekilde geliştirilmesi ve güçlendirilmesi için çalışmıştır ve Avrupa Parlamentosu’ndaki Azerbaycan Dostları Grubu Üyesi’dir. Küçük, 2015’te Avrupa Parlamentosu’nda aynı yıl içinde ülkede yapılan ilk Avrupa Oyunlarının tanıtıldığı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. 2019 baharında Azerbaycan Parlamentosu ile Avrupa Parlamentosu arasındaki ikili ilişkilerin geliştirilmesine yönelik aktif faaliyeti için Azerbaycan Milli Meclisi Onur Nişanı ile onurlandırıldı.

Kaynak: https://qha.com.tr/haberler/bulgaristan-turk-u-ap-uyesi-ilhan-kucuk-e-azerbaycan-disislerinden-onur-nisani/115561/

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum