Bu Dünyadan Bir Ganire Paşayeva geçti

Ganira Paşayeva hayatını kaybetti - Azerbaycan'ın milletvekili 48 yaşında hayatını kaybetti

Bu Dünyadan Bir Ganire Paşayeva geçti
29 Eylül 2023 - 09:23 - Güncelleme: 29 Eylül 2023 - 09:41
Azerbaycan Milli Meclis kültür komitesi başkanı milletvekili Ganira Paşayeva vefat etti.
Ganira Paşayeva'nın ölümüyle ilgili olarak sosyal ağlardaki hemen hemen herkes taziye yazıyor, öfkeli ve bu kaybı kabullenemiyor. Toplum Ganira Hanım'ı en zor anında anıyor, yardıma önem veriyordu. Ganira Pashayeva kim olursa olsun kendisinden yardım isteyenleri asla cevapsız bırakmadı. Bu yüzden Ganira Paşayeva'nın kaybının kaybedildiğini boşuna söylemiyorlar.
Ganira Paşayeva Azerbaycan tarihinde yeni bir sayfaydı. Bu sayfa zaten kapatılmıştır, yerini herhangi bir milletvekili ya da kamuoyunun doldurması muhtemel değildir.
Kısaca hayat yolculuğu 
Azerbaycanlı siyasetçi, gazeteci, Azerbaycan Cumhuriyeti Milli Meclisi milletvekili Ganira Alasgar gizi Pashayeva, 24 Mart 1975'te Tovuz ilçesinin Düz Kirigli köyünde doğdu. 
Azerbaycan Devlet Tıp Üniversitesi Pediatri Fakültesi ve Bakü Devlet Üniversitesi Uluslararası Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Rusça ve İngilizce dillerini biliyor. 
Ganira Pashayeva, 1998'den beri ANS televizyon şirketinin haber departmanında muhabir, muhabir, editör, baş editör, baş baş editör, baş editör yardımcısı, baş editör yardımcısı olarak çalıştı.
2005 yılında Haydar Aliyev Vakfı Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı olarak görev yaptı. 
Azerbaycan Cumhuriyeti Milli Meclisinin 3., 4., 5. ve 6. dönem milletvekili seçildi. Milli Meclis'in kültür komisyonunun başkanlığını yaptı. 
Ganira Pashayeva, 2012 yılında Somali'de iki hafta boyunca çocuk doktoru olarak çalıştı ve bölge sakinlerine yardım etti. 
Ödüller
29 Aralık 2021'de kendisine "Aşık Alasgar - 200" yıl dönümü madalyası verildi. 
Kendisi Gürcistan'ın fahri vatandaşıdır.
Kitabın
"Nobel Ödüllü Kadınlar"
"Tarih yazan kadınlar" (3 ciltte)
"Hocalı Soykırımı" (26 Şubat 1992): görgü tanıklarından"
"Önden buyurun"
"Türk ruhunun söz bayrağı Ahmet Cevad" 
Ganira Pashayeva, ciddi sağlık sorunları nedeniyle 23 Eylül'de Merkezi Klinik Hastanesi'nin yoğun bakım ünitesine kaldırıldı. 24 Eylül 2023'te komaya girdi. Nedeni belirlenemeyen hipotonik durum tanısı konulan Ganira Pashayeva'nın sağlık durumunun kritik olması nedeniyle Merkezi Klinik Hastanesi sağlık personeli ve Türkiye'den görevlendirilen tıp uzmanları tarafından gerekli tüm önlemler alındı. 28 Eylül 2023 tarihinde tedavi gördüğü aynı hastanenin yoğun bakım ünitesinde 48 yaşında hayatını kaybetti. 
Huzur içinde yatsın!
 Kaynak: Musavat.com
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum