Azerbaycan-Türkiye arasında milli para dönemi başlıyor

Azerbaycan ve Türkiye arasında milli para ile ikili ticaretin başlatılması ile ilgili çalışmaları başlattıklarını belirterek, Azerbaycan ile Tercihli Ticaret anlaşması kapsamında 3.5 milyar dolarlık ticaret hacminin 10 milyar dolara kadar çıkağını belirtti.

Azerbaycan-Türkiye arasında milli para dönemi başlıyor
21 Aralık 2016 - 18:26

akü'de Türk Konseyi Ekonomi Bakanları 6'ncı Toplantısına katılmak üzere gelen Ekonomi bakanı zeybekçi temaslarına 'ın merhum Cumhurbaşkanı Haydar 'in mezarını ziyaret ederek başladı. Buradaki ziyaretin ardından Zeybekçi, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'le bir araya geldi.

AZERBAYCAN 15 TEMMUZ SÜRECİNE BÜYÜK DESTEK VERDİ

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'nin Azerbaycan'a seferinin hem Konsey toplantısında katılımı, hem de ülkelerimiz arasındaki ekonomik ilişkilerin daha da geliştirilmesi anlamında önemini vurguladı. Zeybekci konuşmasına,  Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip 'ın selamlarını ileterek başladı. Azerbaycan ile Türkiye' arasında dostluk ve kardeşlik ilişkilerine değinen Zeybekci 15 Temmuz sürecinde Azerbaycan'ın Türkiye'ye en büyük desteği veren ülke olduğunu söyledi.

TÜRKİYE'NİN SON DÖNEMDEKİ POLİTİKASI MİLLİ PARA İLE TİCARET

Bakan Zeybekçi, Türkiye'nin son dönemdeki politikasının milli para ile ticaret olduğunu belirterek, Sadece Azerbaycan ile değil, Kore'den-Japonya'ya, Çin'den Rusya'ya kadar milli para ile ticaret yapılacağını belirtti. Türkiye olarak dış ticaret hacminin yüzde 10'unu milli para ile yapma konusunda hedef koyduklarını vurgulayan Zeybekçi, "Türkiye olarak dış ticaret hacmimizin yüzde 10'unu kendi milli paramızla yapma konusunda hedef koyduk. Bu, finans güvenliğimiz açısından son derece önemli. 2016 yılını sıfır kayıpla kapatacağız. 2017'de tekrar ihracatımız artacak. Çünkü ihracat destek programları başlattık" dedi. sabah gazet.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum