Atatürk'ün Afrin'de konakladığı son karargâh müze oluyor!

Atatürk'ün Afrin'de konakladığı son karargâh müze oluyor!
01 Haziran 2021 - 12:49

Atatürk’ün Afrin’de konakladığı ev temizlendiği ve çalışmaların ardından restore edilip müze olacağı bildirildi. Hatay Valiliği, Atatürk’ün Afrin’de konakladığı evin restore edildiğini ve müzeye dönüşeceğini kaydetti.

KURT-Ar tarafından Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve büyük önderi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Birinci Dünya Savaşı sırasında konakladığı ev tespit edilmişti. O evin temizlendiği ve Hatay Valiliğince restore ettirilerek müzeye dönüştürülmesinin planladığını öğrenildi.

Atatürk’ün Birinci Dünya Savaşı esnasında konakladığı eve ilişkin restore çalışmasını, İstanbul Ayvansaray Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Banu Dalaman duyurdu. Dalaman, Hatay Valiliği’nin restorasyona başlayarak, evi müzeye dönüştürmeyi planladığını kaydetti.

ATATÜRK’ÜN BİRİNCİ DÜNYA SAVAŞINDA KALDIĞI EV AFRİN’DE MÜZE OLACAK

Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Banu Dalaman “Orada Hatay Valiliği, canla başla çalışıyor. Genç bir devlet görevlimiz, Atatürk’ün Suriye seferinde kullandığı bir evi bulmuş. Afrin’de bulunan Ruca’da. Tabii temizlenmiş, yenilenmiş. Şu anda onu nasıl alabiliriz diye düşünüyorlar. O evi müze yapmaya yönelik bir hedefleri var. Bölgede milli değerlerimize bağlı, fedakar bir şekilde çalışan bürokratları görmek bizleri çok etkiledi” ifadelerini kullandı.

İLK OLARAK KURT-AR TESPİT ETMİŞTİ

Kurt-Ar Uluslararası İnsani Yardım Derneği 30 Ağustos 2020’de Mustafa Kemal Atatürk’ün Suriye’nin Afrin kentindeki son karargahında 30 Ağustos Zafer Bayramı anısına tören düzenlemiş oradan canlı yayın yapmıştı. İşte o yayın:

KURT-AR ULUSLARARASI İNSANİ YARDIM DERNEĞİ

2011 yılında Türk Milliyetçileri tarafından kurulmuş başka hiçbir kurum ile bağı olmayan bir gönüllü birliği olarak çalışmaya başlayan Kurt-Ar 2016 yılında “Kurt-Ar Uluslararası İnsani Yardım Derneği” adı altında resmiyet kazandı.
Savaş bölgeleri başta olmak üzere acil yardıma ihtiyacı olan soydaşlarımıza, imkanların elverdiği ölçüde, yardım ulaştırmayı hedefleyen Kurt-Ar tamamen bağışçıların destekleri ile çalışmalarını yürütmektedir. Bugüne kadar Kurt-Ar’a emanet edilen tüm ayni ve nakdi yardımlar bizzat kendi gönüllüleri tarafından ihtiyaç sahiplerine teslim edilmiş ve kesinlikle başka aracılar kullanılmamıştır. Maddi yardım dışında savaş bölgelerindeki eğitim ve kültür faaliyetleri de aralıksız devam etmektedir.

Tüm yardım faaliyetlerinde aşağıdaki maddeler Kurt-Ar gönüllülerinin vazgeçilmez ilkeleri olmuştur:

-Kurt-Ar tüm faaliyetlerinde öncelikle Allah rızasını ardından da Türk Milletinin refahını gözetir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne zarar verebilecek hiçbir faaliyet içerisinde bulunmaz.

-Kurt-Ar faaliyetlerinde hiçbir ismi ön plana çıkarmaz. Yapılan işin sadece bir aracılık olduğunu bilir. Şayet faaliyet sırasında bir isim duyurulacak ise bu sadece bağışçının ya da Kurt-Ar’ın ismidir.

-Yardım sırasında öncelik soydaşlarımıza ait olsa da ihtiyaç sahibi başka bir milletten ise ona da yardım etmekten asla imtina etmez. Öncelik tanımak dışında kesinlikle ırk ayrımı yapılmaz.

Kırım Haber Ajansı - QHA
Ayyıldız Huri Kaptan
31 Mayıs 2021, 17:44

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum