ARZU KURAYŞİ YAZDI: ONURLU İNSAN  

ARZU KURAYŞİ YAZDI: ONURLU İNSAN  
04 Mart 2023 - 09:26
ONURLU İNSAN 
                       

Hepinize merhaba, "ONURLU İNSAN" başlığını atıp altında karaladığım ve göz geçireceğiniz satırların oluşma sebebi insana, insanı anlatmaktır. İnsana kendisini hatırlatmaktır. Zira insan kendisinin yüce bir varlık olduğunu unutmaktadır.

Aziz Allah (c.c) insanı muhatap alarak ona akıl vermiştir. İnsanı akıl sayesinde sadece diğer canlılardan değil, aynı zamanda birbirinden de ayrılmıştır. İnsandan aklını kullanmasını istemiş, insanın hangi yolu seçeceğinde kendisine bırakmıştır. 
                
İnsan olduğumuz için bizlere fayda sağlayan, huzura kavuşturan yolu seçeceğiz. Ama çoğu yol da bizim için mutluluğu, huzuru sağlasa bile sadece bu dünya için geçerlidir.

İnsan maalesef ki hep bu dünyayı düşünmüş, bununla birlikte gerçeği unutarak kendisini de tanımaz hâle gelmiştir. İnsan neden bu dünyaya geldiğini düşünmeli, onu mutluluğa, huzura, saadete kavuşturan yolu seçmelidir.

Okuyucum unutma ki bu yolda yürürken yaptığın zerre kadar iyilik kendin içindir. Onurlu bir insan olmanda kendin için yapabileceğin güzel iyiliklerden biridir. Zira Aziz Allah (c.c) bizi onurlu yaratmıştır. Unutma ki onurlu bir insan olarak bu dünyada yaşadığında hem bu dünya hem de sonsuz olan diğer dünyada Aziz Allah'ın (c.c) rızasını ve rahmetini kazanmış olursun. Ve insanın bundan daha güzel bir şey elde edemeyeceği kesindir.
                    

Okuyucum, insan; ırk, dil, renk, cinsiyet, soy sup, servet, zenginlik, sınıf, statü, makam, mevki, şan, şöhret, mezhep, meşrep gibi aidiyetlerle onur kazanamaz. İnsanı onurlu veya onursuz kılan temel ölçüt davranışlarıdır. Peki, onurlu bir insan nasıl davranır?

Sevgili okuyucum, onurlu bir insanın sahip olduğu özellikler alt satırlarda okuyacağın cümlelerden ibarettir. Onurlu insan dürüsttür. Onurlu insan ahlaklıdır.  Onurlu insan adaletlidir. Onurlu insan vicdan sahibidir. Onurlu insan bilgilidir. Onurlu insan akıllıdır. Onurlu insan mantıklıdır. Onurlu insan saygılıdır. Onurlu insan disiplinlidir. Onurlu insan İzzet sahibidir. Onurlu insan şereflidir. Onurlu insan haysiyet sahibidir. Onurlu insan keremin sahibidir. Onurlu insan itibarlıdır. Onurlu insan vakarın sahibidir. Onurlu insan nefsini terbiye etmiş elbette isteklidir. 
                              

Bu özelliklerin hepsine sahip olmak içinde bulunduğumuz dönemin en zor işlerinden biridir. Okuyucum, senden cevap istiyorum; bu dönemde on para etmediğini gözlerimizle görmüyor muyuz? Kulaklarımızla onursuzların kime söyledikleri belli olmayan küfürleri duymuyor muyuz? Görüyoruz, duyuyoruz ve her gün insana benzeyen ama insanlığın ne demek olduğunu hiç bilmeyen insanlarla karşılaşıyoruz. 
    

Sevgili okuyucum, başkasının onuruna saygı gösteren aslında kendi onuruna saygı göstermiş olur. Sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v) örnekliği ve rehberliği insanlığın bugün içine düştüğü her türlü badireyi atlatması, zedelenen insanlık onurunun tekrar yücelmesi ve özlenen aydınlığa kavuşması yolunda yegâne sığınaktır. Sözlerime burada son verirken selam, saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum.

ARZU KURAYŞİ 28.02.2023
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 5 Yorum
  • Nebiye Doğru
    1 yıl önce
    Çok güzel bir yazı olmuş , emeklerine sağlık. ''Onurlu insan olma '' Günümüzde unutulmaya başlayan bu değeri hatırlattığın için sağolasın.
  • Beyza Akar
    1 yıl önce
    İstifade edilebilecek, böylesine bir yazıyı yazıp bizler ile de paylaşman çok güzel bir başarı oluyor. Okumayi seviyorum yazılarını Arzu ❤️
  • Mustafa
    1 yıl önce
    Çok güzel bir yazı... Yazılarının devamını dilerim.
  • Dilanur Zorlu
    1 yıl önce
    Arzu yazılarını gerçekten çok beğeniyorum. Her şey gönlünce olsun
  • Arzu KUREYŞİ
    1 yıl önce
    Çok teşekkür ederim