Ankara'ya Manas anıtı dikilecek

Kırgızistan’ın Ankara Büyükelçisi Kubanıçbek Ömüraliyev, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok ile görüştü. İkili gerçekleştirilen görüşme sonrası Ankara’ya Manas heykeli dikilmesi kararı aldı.

Ankara'ya Manas anıtı dikilecek
19 Şubat 2021 - 17:54

Kırgızistan Cumhuriyeti’nin Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi Kubanıçbek Ömüraliyev (Kubanıchbek Omuraliev), Ankara Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok ile dün bir araya geldi. Büyükelçi Ömüraliyev’in Keçiören Belediyesine konuk olduğu görüşmede, çeşitli alanlarda iş birliğinin daha da geliştirilmesi ve Keçiören Belediyesi ile Kırgızistan Belediyesi arasında ziyaret değişiminin gerekliliği ele alındı.

MANAS ANITI DİKİLECEK

Taraflar, Keçiören Belediyesi binası önündeki meydanda bir Manas anıtının kurulmasının yanı sıra, Kırgız halkının ulusal ürünlerinin sergilenmesi ve satışı için Estergon Kalesi Türk Kültür Merkezi binalarının tahsisine ilişkin anlaşmaya imza attı.

Ayrıca Büyükelçi Ömüraliev, belediye tarafından 2019 yılının Aralık ayında Kırgız yazar Cengiz Aitmatov’un doğum günü dolayısıyla aynı adı taşıyan parka yerleştirdiği anıtı için teşekkür etti.

Kırım Haber Ajansı - QHA

Ayyıldız Huri Kaptan
18 Şubat 2021, 17:16

​​​​​​

 


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum