ALİYEV'DEN MİNSK GRUBU HEYETİNE ÇOK KONUŞULACAK AYAR: GELMEK SİZİN FİKRİNİZDİ, BEN ÇAĞIRMADIM

ALİYEV'DEN MİNSK GRUBU HEYETİNE ÇOK KONUŞULACAK AYAR: GELMEK SİZİN FİKRİNİZDİ, BEN ÇAĞIRMADIM
13 Aralık 2020 - 23:05

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Bakü’ye gelen Minsk Grubu heyetini kabulünün ardından çok konuşulacak açıklamalarda bulundu. Aliyev, bölgede durumun artık değiştiğini, nihayet Azerbaycan’ın zaferiyle sonuçlanan çatışmaların çözümünde Minsk Grubu’nun 28 yıl boyunca yetkisi olduğu halde bugüne kadar herhangi bir rol oynamadığına vurgu yaptı. Aliyev, heyeti Bakü’ye kendisinin davet etmediğini de belirtti ve “Buraya gelmek sizin fikrinizdi.” diyerek adeta aşağıladı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, dün AGİT Minsk Grubu eş başkanları Fransız Stephane Visconti, ABD’li Andrew Schofer ve AGİT Özel Temsilcisi Andrzej Kasprzyk’i kabul etti. Kabule ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunan Aliyev, Minsk Grubu’nun 28 yıl boyunca yetkisi olduğu halde bugüne kadar çatışmaların çözümüne yanaşmamasını adeta yerden yere vurdu. Aliyev, “Ne yazık ki, Minsk Grubu çatışmanın çözümünde herhangi bir rol oynamadı ancak Minsk Grubunun 28 yıl boyunca bunu yapma yetkisi vardı” dedi.

“MİNSK GRUBU’NU BEN DAVET ETMEDİM”

Azerbaycan Cumhurbaşkanı, heyeti Bakü’ye kendisinin davet etmediğini söyleyerek şunları kaydetti:
“Buraya gelmek sizin fikrinizdi. Kameralar önünde de tekrar söyleyebilirim ki Minsk Grubunu buraya davet etmedim. Ancak bana Minsk Grubu gelmek istiyor dediklerinde, tamam, bir mahzuru yok dedim. Belki bana söyleyecekleri bir şeyler vardır dedim.”

ALİYEV: PAŞİNYAN KİM Kİ? RASTGELE BİR ADAM!

Aliyev, Eski Ermenistan Cumhurbaşkanları Serj Sarkisyan ve Robert Koçaryan’ın “savaş suçlusu” olduğunu hatırlatarak şöyle devam etti:

“Biz aslında Sarkisyan ve Koçaryan’ı yendik. Onlar tüm sorumluluğu Paşinyan’ın üzerine atmak istiyorlar. Daha önce de söyledim. Paşinyan kim ki. O, Sarkisyan ve Koçaryan rejimine karşı protesto dalgasında iktidara gelen rastgele bir adam.”

Kırım Haber Ajansı - QHA
https://qha.com.tr

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum