AKSARAY-HAMİDİYE MAHALLE KONAĞI VE KÜLTÜR MERKEZİ'NİN TEMELİ ATILDI

AKSARAY-HAMİDİYE MAHALLE KONAĞI VE KÜLTÜR MERKEZİ'NİN TEMELİ ATILDI
14 Kasım 2020 - 15:09

Kırım Derneği Aksaray Hamidiye Şube Yönetimi ile Genel Merkez Genel Başkanı Mükremin Şahin ve DKTK Teftiş Kurulu Başkanı Enver Aydoğan’ın Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer’i ziyareti ile ilk adımı atılan Aksaray Hamidiye Mahalle Konağı ve Kültür Merkezi’nin temeli dün atıldı. Kırım Derneği temel atma törenine ilişkin bir açıklama yayımladı.

Kırım Derneği Genel Merkezi dün yayımladığı bir açıklama ile Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer’in seçim vaatleri arasında yer alan Mahalle Konakları projesinin ilk adımı olarak Aksaray Hamidiye Mahalle Konağı ve Kültür Merkezi’nin temelinin atıldığını bildirdi. Yapılması planlanan kültür merkezinde, kütüphane ve etkinlik salonlarının yanı sıra yöredeki Kırım Tatarlarının kültürünü simgeleyecek Kırım Misafirhanesi de yer alıyor.

Belediye Başkanı Evren Dinçer’in sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde hayata geçirdiği Hamidiye Alaca Mahalle Konağı projesinin temel atma törenine ilişkin Kırım Derneğinin açıklamasında yer alan ifadeler şöyle:

KÜTÜPHANE, MİSAFİRHANE, TANITIM SALONLARI BİR ARADA

“Genel Merkezimiz Aksaray Hamidiye Şubesi Yönetimi ile Genel Başkanımız Mükremin Şahin ve DKTK Teftiş Kurulu Başkanı Enver Aydoğan’ın Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer’i ziyareti ile ilk adımı atılan Aksaray Hamidiye Mahalle Konağı ve Kültür Merkezi’nin temeli bugün atıldı. Aksaray’da ilk defa Hamidiye-Alaca Mahallesine yapılacak olan Mahalle Konağı ve çok amaçlı sosyal tesisin içerisinde düğün salonu, 2 adet muhtarlık, kütüphane, Kırım misafirhanesi, yöresel ürünlerin sergilenebileceği tanıtım salonları bulunuyor.

İl Protokol üyeleri ve çok sayıda davetlinin katılımı ile yapılan temel atma töreni, Hamidiye-Alaca Mahallesinde bulunan inşaat alanında gerçekleşti.

Belediye Başkanı Evren Dinçer’in sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde hayata geçirdiği Hamidiye Alaca Mahalle Konağı projesi örnek teşkil eden bir proje olacak. 1,5 yıl önce göreve başlamasıyla birlikte alt ve üst yapı yatırımları yanında sosyal ve kültürel hizmetleri hayata geçirerek Aksaray’ın çehresini değiştiren Başkan Dinçer, Belediyenin sosyal tesislerine bir yenisini daha eklemiş olacak.

KIRIM MİSAFİRHANESİ BULUNUYOR

Hamidiye-Alaca Mahallesine yapılması planlanan Mahalle Konağı ve Sosyal Tesisin temel atma törenine tüm vatandaşları davet eden Belediye Başkanı Evren Dinçer, “Mahalle Konağı ve Sosyal Tesis projemizin ön çalışmasını geçtiğimiz günlerde tamamlayarak temel atma aşamasına geldik. Mahalle Konağı projesi anlamında ilk olacak bu projemizi şehrimizin birçok noktasında hayata geçireceğiz. Hamidiye Alaca Mahallesinde hizmet verecek olan Mahalle Konağı ve Sosyal Tesis içerisinde 2 adet muhtarlık, düğün salonu, vatandaşlarımızın özelliklede öğrencilerimizin rahatlıkla gelebilecekleri ve kitap okuyabilecekleri kütüphane, mahalle sakinlerinin geçmiş tarihine özgü olan Kırım misafirhanesi, yöresel ürünlerin sergilenebileceği sergi ve tanıtım salonu bulunuyor.” dedi.

Sosyal tesisin mahalleye artı değer kazandıracağını belirten Başkan Dinçer, Mahalle Konağı ve Sosyal Tesisin Aksaray için hayırlı olmasını diledi.

Konak ve Sosyal Tesis projesini başlatan Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer’e, Derneğimiz Aksaray Şubesi Başkanı Rıdvan Çağlayan şahsında Yönetim ve Denetim Kurulu üyelerimize teşekkür eder, tesisin Hamidiye’de yaşayan soydaşlarımıza hayırlı olmasını dileriz.”

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum