AKAR VE ÇAVUŞOĞLU, KIYİV'DE GAGAUZ TÜRKLERİ İLE GÖRÜŞTÜ

AKAR VE ÇAVUŞOĞLU, KIYİV'DE GAGAUZ TÜRKLERİ İLE GÖRÜŞTÜ
19 Aralık 2020 - 11:27

Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ukrayna’nın başkenti Kıyiv’de Quadriga formatındaki görüşme öncesinde ülkedeki Ahıska Türkleriyle yapılan görüşmenin ardından Gagauz Türkleriyle de bir araya geldi. Çavuşoğlu, “Gagauz kimliğinin korunması için kültür ve eğitim alanında desteğimiz devam edecek.” dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugün resmi ziyaret kapsamında gittikleri Kıyiv’de Ukrayna Başbakanı ile yaptıkları görüşme sonrasında Ahıska ve Gagauz Türklerinin temsilcilerini kabul etti. Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) Ukrayna Temsilcisi ve Ukrayna Ahıska Türkleri Vatan Cemiyeti Başkanı Marat Rasulov, DATÜB Kıyiv Temsilcisi İsmail Kerimov ve DATÜB Kıyiv Temsilci Yardımcısı Yusuf Kurbanov ile gerçekleşen görüşmenin ardından iki Bakan, Gagauz Türkleri ile de görüştü.

Ukrayna Gagauz Dernekleri Birliği Başkanı Yuriy Dimçoglu, Kıyiv Gagauzları Dernek Başkanı Vasiliy Kelioglu, Kıyiv Taras Şevçenko Üniversitesi Türkoloji Bölümü Öğretim Üyesi Tudora Aranut ile yapılan görüşmeye Milli Savunma Bakan Yardımcısı Muhsin Dere ile Türkiye’nin Kıyiv Büyükelçisi Yağmur Ahmet Güldere de katıldı.

“GAGAUZ KİMLİĞİNİN KORUNMASI İÇİN DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK”

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, söz konusu görüşmeye ilişkin Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Ukrayna’da Gagauz Türkü temsilcileri ile bir araya geldik. Soydaşlarımızın yerel siyasetteki güçlerini artırmasından memnunuz. Gagauz kimliğinin korunması için kültür ve eğitim alanında desteğimiz devam edecek.” ifadelerine yer verdi.

Kırım Haber Ajansı - QHA


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum