Afrin'de Zeytin Dalı harekatı

Afrin'den son dakika gelişmeleri... Diyarbakır'dan havalanan Türk savaş uçakları Afrin'de hedefleri vurmaya başladı. TSK, harekatın adını Zeytin Dalı olarak duyurdu

 Afrin'de Zeytin Dalı harekatı
20 Ocak 2018 - 22:12

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Afrin operasyonu sahada fiilen başladı" açıklamasının ardından Türk savaş uçakları Afrin'deki hedefleri vurmaya başladı. TSK, harekatın adını "Zeytin Dalı" olarak duyurdu.

 

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada Afrin'e yönelik 'Zeytin Dalı' harekatının 17.00'da başladığı belirtildi. Açıklamada, "Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, hudutlarımızda ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak maksadıyla, Suriye’nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek ve dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak üzere 'Zeytin Dalı Harekatı' başlatılmıştır." ifadeleri kullanıldı.

TSK, bölgedeki PYD/PKK hedeflerinin yanı sıra DEAŞ'a ait hedeflerin de vurulduğunu, PYD/PKK'nın sivilleri canlı kalkan olarak olarak kullandığını duyurdu. Açıklamada örgütün teröristleri, sivillermiş gibi gösterdiği bilgisi verildi. TSK, bölgedeki 113 PYD hedefinden 108'inin vurulduğunu, ölen ve yaralananların tamamının PYD'li olduğunu duyurdu. Harekata katılan 72 uçak üslerine geri döndü.

Bölgedeki olası göçler için Kızılay Azez'de çadır kent kurmaya başladı.

habertürk gaz

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum