ABD, Güney Kıbrıs ile skandal bir anlaşma imzaladı!

ABD, Güney Kıbrıs ile skandal bir anlaşma imzaladı!
06 Ocak 2021 - 22:53

Doğu Akdeniz krizinde açıkça Yunanistan’ın yanında duran Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Güney Kıbrıs ile yeni bir anlaşma imzaladı. ABD ve Güney Kıbrıs yönetimi, adaya bir üs kurmak üzere anlaşma sağladı.

Güney Kıbrıs Rum Kesimi’ne 33 yıl boyunca uyguladığı silah ambargosunu birden kaldıran ABD, yeni bir skandala imza attı. ABD yönetimi, Güney Kıbrıs hükumeti ile adaya bir üs kurmak için anlaştı. Bildirge, Güney Kıbrıs Dışişleri Bakanı Nikos Christodoulidis ve ABD İç Güvenlik Bakan Vekili Chad Wolf tarafından bugün Lefkoşa’daki Güney Kıbrıs Dışişleri Bakanlığı’nda yapılan bir toplantıda imzalandı.

SINIR GÜVENLİĞİ ALANINDA İŞ BİRLİĞİ

Konu ile ilgili Proto Thema gazetesinin yazdığına göre, bölgedeki ortak tehditler ve istikrarla başa çıkma kapasitesini güçlendirmek için’, Güney Kıbrıs ve ABD, Sınır Güvenliği alanında iş birliğini güçlendirmek adına bir Niyet Bildirisi imzaladılar. Öte yandan bildirge ile ilgili açıklama yapan Christodoulidis, Wolf’un ziyaretinin Güney Kıbrıs-ABD iş birliğinin son yıllarda ne kadar geliştiğini ve ilerlediğini kanıtladığını söyledi. Christodoulidis, “Kıbrıs’ın güvenilir bir ortak, güvenilir bir bölgesel güvenlik ve istikrar unsuru olarak rolünün, bugün burada bulunmanız da dahil olmak üzere ABD yetkililerinden düzenli ziyaretlerinden daha iyi bir kanıtı yoktur.” dedi.

YUNANİSTAN VE İSRAİL HATIRLATMASI

Ayrıca Bakan Christodoulidis, Yunanistan ve İsrail ile 3 + 1 formatı çerçevesinde artan iş birliğine dikkat çekerek, “Bu iş birliğini genişletme bağlamında, ortak tehditlerle başa çıkma ve bölgede istikrarı teşvik etme yeteneğimizi güçlendirmek amacıyla sınır güvenliği konusundaki iş birliğimizi güçlendirmek için bir Niyet Bildirisi imzaladık.” diye konuştu.

Kırım Haber Ajansı
https://qha.com.tr

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum