ABD BAŞKANI TRUMP, İSRAİL-BAE ANLAŞMASINI DUYURDU

ABD BAŞKANI TRUMP, İSRAİL-BAE ANLAŞMASINI DUYURDU
14 Ağustos 2020 - 19:08

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, İsrail ile Birleşik Arap Emirliklerinin (BEA) ilişkilerini tamamen normalleştirmeleri için bir anlaşma imzaladıklarını bildirdi.

ABD Başkanı Trump, İsrail ile Birleşik Arap Emirliklerinin ilişkilerini tamamen normalleştirmek için bir anlaşma imzaladıklarını duyurdu.

Trump, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bugün büyük atılım. İyi muhteşem dostumuz İsrail ve BAE arasında tarihi barış anlaşması.” ifadelerini kullandı. 

ORTAK AÇIKLAMA YAPILDI

ABD, İsrail ve BAE adına yapılan ortak açıklamada, ABD Başkanı Trump, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve BAE Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayid Al Nahyan’ın bir telefon görüşmesi yaptığı aktarıldı. Tarafların telefon görüşmesinde anlaştığı belirtilerek, “İsrail ve BAE arasındaki ilişkilerin tamamen normalleşmesi için anlaşmaya varıldı.” ifadesi kullanıldı.

İSRAİLLİ VE BAE’Lİ YETKİLİLER BİR ARAYA GELECEK

Ayrıca Söz konuşu anlaşmanın Orta Doğu’da barışı artıracağının ve bölgede büyük bir potansiyelin önünü açacağının iddia edildi. Telefon görüşmesi sonucunda, İsrailli ve BAE’li yetkililerin bir araya gelerek yatırım, turizm, kültür, doğrudan uçuşlar, güvenlik, telekomünikasyon, teknoloji, enerji, sağlık, kültür, çevre, karşılıklı elçiliklerin açılması konularında ikili anlaşmalar yapacağı bildirildi.

Kaynak: Kırım Haber Ajansı - QHA


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum