4. DÜNYA GÖÇEBE OYUNLARI ERTELENDİ: TÜRK KONSEYİ AÇIKLAMA YAYIMLADI

4. DÜNYA GÖÇEBE OYUNLARI ERTELENDİ: TÜRK KONSEYİ AÇIKLAMA YAYIMLADI
15 Mayıs 2020 - 18:45 - Güncelleme: 15 Mayıs 2020 - 18:48

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen ve iptal olan uluslararası etkinliklere, Dünya Göçebe Oyunları da dahil oldu.

Türk Konseyi konu ile ilgili bir açıklama yayımladı. Oyunların 2021 yılına ertelendiğinin bildirilmesi ile ilgili Türk Konseyi Genel Sekreteri Bağdad Amreyev’in açıklaması şu şekilde:

“Türk halklarının ulusal oyunlarını canlandırmak, geliştirmek ve korumak amacıyla Dünya Göçebe Oyunları düzenleme girişimi, 2012 yılında Bişkek’te gerçekleştirilen 2. Türk Konseyi Zirvesi’nde Kırgız Cumhuriyeti tarafından ileri sürülmüştür. Girişim Türk Konseyi Üye Ülkelerinin Devlet Başkanları tarafından güçlü bir şekilde desteklenmiş, Üye Ülkelerin ve Türk Konseyi Sekretaryasının destekleriyle Dünya Göçebe Oyunları bugüne kadar üç kez düzenlenmiştir.

1. Dünya Göçebe Oyunlarıyla eşzamanlı olarak 2018 yılında Kırgızistan’ın Cholpon-Ata kentinde düzenlenen 6. Türk Konseyi Zirvesinde, Türk Konseyi Devlet Başkanları 4. Dünya Göçebe Oyunlarının 2020 yılında Türkiye’de düzenlenmesini kararlaştırmışlardır. Bununla birlikte, Türkiye’nin Üye Ülkeler ve Sekretarya işbirliğinde gerçekleştirmekte olduğu tüm hazırlıklara rağmen, 4. Dünya Göçebe Oyunları tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgını nedeniyle 2021 yılına ertelenmek zorunda kalınmıştır.”

“OYUNLAR 2021’DE SAĞLIKLI BİR ORTAMDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK”

Genel Sekreter Amreyev, 2021 yılında sağlıklı bir ortamda etkinliklerin gerçekleştirileceğine dair inancının tam olduğunu belirterek, “Üye Ülkelerin ortak çabaları sayesinde giderek bir dünya markası halini alan Dünya Göçebe Oyunlarının 2021 yılında Türkiye’de Türk Dili Konuşan Devletler ve halkların ortak mirasına yaraşır şekilde ve sporcular ile diğer tüm katılımcıların sağlığının güvence altına alınacağı bir ortamda gerçekleştirileceğine inancım tamdır. Türk Konseyi Sekretaryası daha önceki Oyunlarda olduğu gibi, 4. Dünya Göçebe Oyunlarının başarılı bir şekilde hayata geçirilebilmesi yolunda üstüne düşen görevi layıkıyla yapacaktır.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: https://qha.com.tr/

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum